www.car.cz
 

Audi slaví na IQ-Jänner rallye 2006 ve Freistadtu narozeniny
     15.12.2005 11:15 - tisková zpráva


„25 let quattro“ působivá světová premiéra se konala roku 1981 v Mühlviertelu

Urquattroclub a Porsche Austria nasadí v r. 2006 tovární vůz jako vůz předjezdce

 

 

25 let po oficiální světové premiéře vozu „quattro“ se Audi vrací do Mühlviertelu. Zde tento legendární vůz rallye slavil v roce 1981 své premiérové vítězství. Náskok vítěze byl v cíli více než 20 minut.

 

U příležitosti tohoto jubilea pořádá Audi Urquattro Club Österreich za podpory Porsche Austria GmbH & Co nasazení autentického továrního vozu quattro pro rallye při IQ-Jännerrallye 2006.

 

Ohlédneme-li se zpět, nenajdeme žádný jiný debut vozu na rallye, který by již při své premiéře zajel tak jasný časový náskok. A přesto tehdy jen málokdo tušil, že techniku pohonu všech kol bude již brzy neodmyslitelně patřit k rallyovému sportu. Mnozí dokonce pochybovali, zda se tato nová technologie prosadí, ale brzo se přesvědčili o opaku.

 

Za volantem bude sedět – jako tehdy – 12násobný rakouský mistr v rallye Franz Wittmann. Bude pilotovat vůz quattro, který bude nasazen jako vůz předjezdce, na všech rychlostních zkouškách. Tím bychom chtěli dosáhnout co největšího účinku této jedinečné akce i u fanoušků. Spolujezdcem je Peter Friesenegger, vlastník vozu a člen Audi Urquattro Club Österreich.

 

V roce 1981 se Franzi Wittmannovi při jeho vítězné jízdě podařil mistrovský kousek, rozhodl pro sebe všech 31 rychlostních zkoušek Jänner rallye s vozem Audi quattro. Působivější snad světová premiéra Audi ani být nemohla.

 

Ostatně Franz Wittman v následujících letech rozhodl IQ-Jänner rallye sebe desetkrát a platí v Mühlviertelu za dosud nejúspěšnějšího jezdce všech dob.


PR

 
 
Fotogalerie:   Praha 2004 od Martina Viďourka, www.frozentime.cz

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose