www.car.cz
 

Martin Prokop pojede opět JWRC. S C2 S1600 začně ve Švédsku
     15.12.2005 15:35 - tisková zpráva


JWRC 2006: Martin Prokop nominoval soutěže

 

Šest soutěží z devíti musel do 15. prosince vybrat každý z potenciálních účastníků seriálu. Šestice jihlavského Martina Prokopa (Citroën C2 S1600) nepřekvapila …

 

Čekali jsme do poslední chvíle, zda se nám nepodaří sehnat informace o našich potenciálních soupeřích, ale s výjimkou Jožky Béreše se to nepodařilo. Proto jsem do výběru zařadil soutěže, které se mi v letošním roce líbily nebo ty, kde bych mohl v juniorské konfrontaci uspět.

 

Začínáme Švédskem, kde jsem se byl v minulosti několikrát podívat a vždy mě velmi fascinovalo. Sice budu v jízdě na velkých hrotech úplným nováčkem, naštěstí se závoděním na sněhu mám zkušenosti z Jänneru či ze Šumavy.

 

Z trojice středomořských podniků jsem se rozhodl pro Katalánsko a Sardinii. Nejenže jsem ve Španělsku letos zajel nejlepší výsledek, ale zdejší tratě mi mnohem více vyhovovaly než ty na Korsice. Šotolinu na Sardinii jsem si zamiloval, i když na řadě míst byla hodně rozbitá.

 

V další volbě jsme trochu taktizovali. Doufáme, že většina účastníků nepojede shodně Německo a Finsko, neboť obě soutěže se jedou týden po sobě. Německo jsem sice loni označil za jednu z nejhorších soutěží, s C2 zde však můžeme zajet mnohem lepší výsledek a očekáváme, že nás k západním sousedům přijedou podpořit i čeští fanoušci.

 

O Argentině jsme téměř neuvažovali, proto na poslední volné místo zbývaly dvě soutěže – Turecko a Wales. Ačkoliv jsem loni na britských ostrovech startoval a získal tam cenné zkušenosti, kvůli termínovému posunu na začátek prosince jsem se rozhodl pro Turecko.

 

Ve Walesu sice chceme mimo nominaci rovněž startovat, ale podle mě to bude spíše o klouzání než o závodění,“ komentoval volbu jihlavský jezdec.

 

Kvůli přípravě vozu vynechá Jipocar Racing rakouskou Jänner rally, úvodním startem v nové sezoně bude Rally Monte Carlo ve dnech 20. – 22. ledna 2006. Slavná soutěž letos netradičně v juniorském šampionátu chybí.

 

Nominace Martina Prokopa pro JWRC 2006:

3. - 5. února  Uddeholm Swedish Rally

24. - 26. března  Rally Catalunya - Espana

18. - 21. května  Rally of Italy Sardinia

11. - 13. srpna  Deutschland Rally

18. - 20. srpna  Neste Rally Finland

13. - 15. října  Rally of Turkey

 

Jipocar Racing

www.martinprokop.com


 
 
Fotogalerie:   Pražský rallysprint 2005 - foto Roman Olejníček

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose