www.car.cz
 

Jänner a Šumava 2006 : opět Wintercup zóny FIA
     16.12.2005 05:04 - tisková zpráva


Zajímavá motivace pro rallyový sport – opět Wintercup zóny FIA

 

Peněžní ceny pro 24. IQ Jänner a 41. Mogul Šumava rallye 2006 činí € 65.000.-

Tím bude přeshraniční sportovní spolupráce úspěšně pokračovat

 

Více než 50 posádek ze šesti států se přihlásilo do minulé 23. IQ Jänner rallye a 40. Mogul Šumava rallye. Pro posádky byly k dispozici peněžní odměny v celkové výši € 60.000.-. Tato mimořádná dotace byla pro účastníky velkou pobídkou. Velcí vítězové peněžité odměny byli z České republiky, Rakušané byli trochu v pozadí.

 

Nápad obou pořádajících klubů, Rallyeclubu Mühlviertel a Pošumavského automotoklubu Klatovy tak měl velkou odezvu. Proto se oba odpovědní funkcionáři Christian Weissengruber a Pavel Babka rozhodli, že vypíší Wintercup zóny FIA také pro obě rallye v roce 2006. Vedoucím je přitom Rallyeclub Mühlviertel.

 

Peněžitá odměna byla zvýšena na € 65.000.-. Hodnoceni budou účastníci skupiny A, včetně World Rallye Cars, skupiny N a poprvé proběhne také hodnocení pro skupinu H, třída H10 podle OSK a Hist. 11 podle FIA. Ty ale nebudou zohledněny v celkové klasifikaci.

 

IQ Jänner rallye bude mít v roce 2006 jen jednu celkovou klasifikaci pro účastníky přihlášené do Zimního poháru, ale bude vždy oddělená denní klasifikace. Také Mogul Šumava rallye, která bude v r. 2006 poprvé započítávána do rakouského mistrovství, se pojede podle stejného klíče. Do denního hodnocení dostane nejlepších patnáct jezdců body od 20 do 1. Celkovým vítězem je ten, kdo bude mít po obou rallye nejvyšší počet bodů.

 

Tím byly pro posádky a jezdce z obou zemí vytvořeny další pobídky k tomu, aby se postavili na start obou špičkových podniků.

 

Další informace jsou k dispozici na internetové stránce

 

 

                                                            www.wintercup-rallye.at


PR

 
 
Fotogalerie:   Vzpomínka na Šumavu 2004 od Vladimíra Hůly

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose