www.car.cz
 

Druhá Tatra Tomečkova týmu opravila převodovku, ale má ohnutou poloosu...
     4.1.2006 18:59 - tisková zpráva


Co dál?

Jistě všichni netrpělivě očekáváte zprávy o naší druhé tatře v závodě s posádkou André Azevedo, Jaromír Martinec a Maykel Vilarta. Rádi bychom Vám přinesli postřehy z trati psané (nebo spíš vyťukávané na klávesnici) rukou Míry Martince, nebo alespoň zprostředkovali informace, podané telefonicky. Jenže...

V průběhu 3. etapy z Nadoru do Er Rachidii měla Andrého tatra problémy s převodovkou. Ke konci etapy šel řadit pouze 5. a 6. převodový stupeň. Posádka se po příjezdu do bivaku vrhla na opravu a podle oficiálních dakarských stránek se v týmu ještě ve dvě hodiny ráno usilovně pracovalo. Tatra v noci vyjela do terénu testovat a ráno se již zcela funkční (doufejme) postavila na start 4. etapy.

Jistě uznáte, že v takové situaci Míra neměl čas spojit se s námi, aby povyprávěl zážitky z Afriky. Ve chvíli, kdy píšu tyto řádky, startuje dle údajů na iritracku tatra Andrého Azeveda do 5. speciální etapy, která soutěžící zavede z Ouarzazatu do Tan Tanu.

Prozatím se vás budeme snažit uspokojit fotografiemi z přejímek a prvních dvou evropských etap, které postupně zpracováváme.

Zuzana Nohavicová, LRT

513: ohnutá poloosa, ale jedou dál

Pozor, zpráva není ověřena z vlastních zdrojů

Zprostředkovaně od Jana Říhy z Radiožurnálu jsme se dozvěděli, že posádka tatry Andrého Azeveda se potýkala s problémy v podobě ohnuté pravé poloosy. Poloosa se ohnula vlivem dvou silných nárazů na pravé kolo. Posádka se opět celou noc snažila problém odstranit a dnes ráno nastoupila na start 5. etapy.

Ve večerních hodinách se pokusíme spojit se s Mírou Martincem nebo Petrem Vodákem a přinést vám další informace.

Upozorňujeme také na první fotografie  z havárie Tomáše Tomečka - viz naše  galerie.

Zuzana Nohavicová, LRT


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose