www.car.cz
 

Na Masarykův okruh možná opět budou moci běžkaři
     5.1.2006 10:11 - Pavel Jelínek


Nové vedení brněnského Masarykova okruhu chce okruh a akce na něm konané mnohem více zviditelnit, než bylo běžné  dosud. V plánech jsou také úpravy diváckých prostorů, včetně třeba zbourání starých tribun a postavení nových.

Nyní v zimním období je  u  dráhy obvykle spíše klid. Jen na dohled se občas konají   školy smyků nebo se v okolí pohybují  běžkaři. Ti zde totiž mají poměrně výborné  sněhové podmínky, mnohdy   podobné, jako  na Vysočině.

V minulosti bylo běžné i to, že běžkaři mohli jezdit i přímo v areálu okruhu, pak  ale  přišel  zákaz od předchozího ředitele Štarhy. A do areálu se od   té doby  nesmělo....... Loňský šéf  okruhu Ondřej Coufal, který okruh dovedl k rekordní  sezóně, plánoval na letošní zimu návrat běžkařů na okruh, ale  pak byl novými majiteli  okruhu  odvolán. Neoificiálně se ovšem proslýchá, že běžkaři by se na okruh zase mohli vrátit.

"Rádi bychom sem vrátili závody běžkařů, různé kulturní akce," zmínila krátce nová  šéfka okruhu Mgr. Ivana Ulmanová. Podrobnosti ovšem budou oznámeny až později, na oficiální lednové tiskové konferenci představením nového vedení i jeho plánů.

V těchto  dnech jsou na okruhu a v okolí  poměrně slušné sněhové podmíénky. Sněhu je  dost, i  když  je    hodně mokrý.


 
 
Fotogalerie:   Vzpomínka na brněnské závody před mnoha lety od Tondy Malého

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose