www.car.cz
 

PSA Peugeot Citroën se pouští na pole dieselových hybridů
     6.1.2006 11:26 - tisková zpráva


Francouzský prezident, Jacques Chirac, vyjádřil ve svém novoročním projevu přání, aby první vůz s hybridním pohonem a diselovým motorem byl vyroben právě ve Francii.

 

Skupina PSA Peugeot Citroën tímto oznamuje, že se již může pochlubit dvěma demonstračními vozy s výše uvedenou technologií. Vozy jsou postaveny na bázi modelů Peugeot 307 a Citroën C4 a měly by být představeny médiím 31.ledna 2006.

 

Zároveň společnost Agence de l´Innovation Industrielle (AII) byla pověřena podpořit vývoj těchto vozů pro sériovou výrobu za cenu přístupnou široké klientele.

 

Ti, kdo si v budoucnu pořídí tento model, získají kombinovanou výhodu dieselového motoru a hybridního pohonu, jež spočívá především ve snížení spotřeby a následně i emisí CO2 a skleníkového efektu. Spotřeba těchto vozů se bude pohybovat na tak nízké úrovni, jaká ještě nikdy nebyla pro rodinné vozy dosažena.

 

Tyto dieselové hybridy by měly být uvedeny na trh v roce 2010 a jsou velkým příslibem úspory nafty a zároveň zlepšení životního prostředí (díky snížení skleníkového efektu).

 

 

 
Poznámka:

PSA Peugeot Citroën je s 3 375 000 vyrobenými vozy a obratem 56,8 miliard eur druhým největším producentem automobilů v Evropě v roce 2004. Skupina zahrnuje dvě značky, Peugeot a Citroën a její vozy se prodávají ve více než 140 zemích světa. Má celkem 30 závodů na světě, v nichž pracuje 207 000 zaměstnanců.

 

 

PR


 
 
Fotogalerie:   GIGA FOTOGALERIE - česká RALLYE 2004

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose