www.car.cz
 

Závod A1GP v Indonésii odložen na únor
     6.1.2006 11:28 - tisková zpráva


Organizátoři A1 Grand Prix se rozhodli odložit závod v Indonésii plánovaný na 15. ledna na znamení úcty k náhlému a nečekanému úmrtí dubajského emíra šejka Maktúm bin Rašid Al Maktúma, který skonal 3. ledna 2006. Indonéská vládla vstřícně spolupracovala s organizátory na náhradním termínu, kterým bude víkend 10.-12. února.

Šejk Maktúm bin Rašid Al Maktúm byl od listopadu 1990 vládcem Dubaje, viceprezidentem a ministerským předsedou spojených arabských emirátů. Byl klíčovou osobou při rozvoji infrastruktury Dubaje včetně vybudování místního letiště, zavedení elektrické rozvodné sítě a nových škol a rezidenčních čtvrtí.

 

Tony Teixeira, výkonný ředitel A1GP: „Všichni zaměstnanci, majitelé týmů a lidé spojeni s rodinou A1 Grand Prix litují ztráty velkého vizionáře a benevolentního vládce Dubaje Jeho Výsosti šejka Maktúm bin Rašid Al Maktúma. Logisticky je to sice obtížné zvládnout, ale cítili jsme, že je důležité dodržet vhodný čas pro oplakávání ztráty milovaného člena rodiny našeho zakladatele a prezidenta šejka Maktúm Hašer Al Maktúma. Vyjadřujeme soustrast všem lidem Dubaje.“

 

Zpráva o změně programu zastihla český tým těsně před tím, než měli jeho první členové vyrazit do Indonésie. „Změna termínu nám pochopitelně zkomplikovala práci, ale osobně ty důvody chápu, ačkoliv v našich končinách je to možná obtížně pochopitelné, když nejde o závod přímo v Dubaji.

 

Arabský svět má jiné zvyky a my bychom je měli respektovat. Zakladatel série A1GP šejk Maktúm Hašer Al Maktúm by měl být přítomen na všech závodech a momentálně drží smutek za svého strýce. Vzhledem k tomu, co udělal a dále dělá pro A1GP, je odložení závodu správnou volbou,“ vysvětluje šéf českého týmu Antonín Charouz.

 

BPA


 
 
Fotogalerie:   FIA GT v Brně 2005 - stříbrný Renauer Motorsport, P. Frýba

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose