www.car.cz
 

KIA s historickými prodejními rekordy v Evropě.
     tisková zpráva


Předloni bylo 58,5% exportu určeno pro Severní Ameriku a 18,6% pro Evropu. Loni díky rostoucímu zájmu zákazníků vzrostl objem dodávek do evropských zemí na 30%, zatímco severoamerický export dosáhl 48%.

V letošním roce plánuje automobilka vyvézt 680 000 vozů v hodnotě 7 miliard USD a do roku 2006 by to mělo být už více než milión vozů v hodnotě 11 miliard USD.

Yong-Hwan Kim, výkonný ředitel společnosti Kia, situaci okomentoval slovy: „Nejnovější exportní ukazatele společně s rostoucím objemem výroby jsou přesvědčivými důkazy toho, že automobilka je na dobré cestě dosáhnout svého cíle – být do roku 2010 mezi prvními pěti světovými výrobci automobilů.“

Kia Motors exportuje své vozy z korejských přístavů Pyongtaek a Kunsan. Kapacita nakládky v obou přístavech může dosáhnout až 4 500 vozů denně, přičemž lodní přeprava je do celého světa zajišťována společností Eucor.

tisk info


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose