www.car.cz
 

Mostecký retardér se změní na podzim
     tisková zpráva


Opravuje se trať a Press Centrum, vznikne nová správní budova
 
Zásadní rozhodnutí o dalším postupu rekonstrukčních prací v areálu AUTODROMU MOST vyřešilo v posledních dnech často frekventovanou otázku budoucnosti zdejšího retardéru. Vlásenka na konci cílové rovinky bude nahrazena zcela novou zatáčkou až po skončení letošní závodní sezóny a nikoli ještě teď zjara, jak se původně plánovalo.
 
Důvodů je hned několik a důležité je, že činovníci FIA uznali jejich logiku. Homologace typu B a licence k pořádání mezinárodních závodů nám platí do konce srpna. Retardér je osazen novým typem obrubníků, které se jednoznačně osvědčily a v září budou zahájeny na okruhu další stavební práce , v jejichž rámci pak vznikne i nová zatáčka,“ řekl generální ředitel okruhu ing. Pavel Hanka.  Vysvětlil, že přípravu přestavby zkomplikovalo hned několik faktorů, které nebylo možné ovlivnit. „Vznikl například problém s projektovou dokumentací, protože po podzimním jednání s představiteli  Mezinárodní motocyklové federace jsme museli už hotové materiály zásadně změnit.
 
Mezitím pak již počasí nedovolovalo zahájení prací, nemluvě o tom, že změny, které si vymínili činovníci Mezinárodní motocyklové federace, finanční náročnost celé akce zdvojnásobily. Bezpečnostní komise FIA (Mezinárodní automobilová federace) uznala, že nyní by stavba musela být realizována ve skutečně šibeničním termínu a naopak na podzim, až začne i celá řada dalších stavebních změn a úprav, bude možné věnovat exponovanému místu závodní dráhy pozornost, kterou si skutečně zaslouží,“ dodal Hanka.
 
V areálu mosteckého závodiště v současnosti pokračují zemní práce na diváckém svahu, kde probíhá první etapa výstavby výcvikového polygonu. V rámci přípravy trati na sezónu dojde v některých místech k opravě jejího povrchu. Pilně se pracuje i v paddocku.  Obměnou projde dosluhující tiskové středisko nad prvním blokem boxů. Na střeše budovy se sociálním zázemím pro účastníky závodů v blízkosti startovní věže vyroste další patro, kde vzniknou nové kancelářské prostory pro sídlo vedení společnosti.
 
Všechno chceme stihnout do poloviny května, kdy jedeme letošní první velký podnik, Česká pojišťovna – Škoda Octavia Weekend. Také letos bude sezóna hodně nabitá a vše směřuje k jejímu vrcholu, k Matador Czech Truck Prix 2004 na konci srpna,“ uzavřel generální ředitel.
 
tisk info (29.3. 2004)
 

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose