www.car.cz
 

Motoskijöring v Okrouhlé – nádherná podívaná pro diváky
     17.1.2006 14:36 - tisková zpráva


V sobotu 14. ledna 2006 se konal závod v motoskijöringu poháru Drahanské vrchoviny v Okrouhlé. Lidé co znají tuto trať, dobře vědí, že není mezi jezdci příliš oblíbená, hlavně kvůli své poloze na prudkém svahu. Což hodně zvyšuje náročnost pro jezdce a přidává na atraktivitě pro diváky. Závody v motoskijöringu jsou v Okrouhlé již tradiční a velmi oblíbené.

 

Trať je svou polohou umístěna na bývalém motokrosovém závodišti. Když k místu závodu v pátek na večer přijeli závodníci, bratři Klíčovi ve svých traktorech, aby nachystali trať a prostory pro diváky, nevěřili svým očím, kolik sněhu se zde nachází. Příprava tratě byla tentokrát pro ně opravdu náročná.

 

V sobotu se již brzy z rána začali sjíždět jezdci z širokého okolí, přijelo jich celkem 24, zatím nejvíce za celý pohár. Mezi zkušenými matadory se objevili i nové tváře a také jezdci, kteří jeli motoskijöring poprvé v životě, protože si to chtěli jen vyzkoušet, zda by to zvládli.

 

V zajímavých závodech plných pádů i jezdců tlačících svou motorku vedle sebe do kopce, skončili jezdci třídy do 85ccm v cíli v pořadí: Lukáš Pokorný, Marek Dřevo, Lukáš Valina. V motoskijöringu vyhráli opět Marian Klíč s Radkem Prudilem, následováni Radkem Beníškem s Janem Trávníčkem a Květoslavem Klíčem s Igorem Chorovským. V motokrosu skončil na prvním místě Marian Klíč, za ním Milan Ducháček, kterého podle svých slov pustil třetí jezdec v cíli Radek Beníšek, myslíc si, že nebude riskovat a v posledním kole předjíždět jezdce o kolo zpět.

Jak se nakonec ukázalo, onen jezdec o kolo zpět nebyl a rozdíl necelého metru, který mezi nimi byl, musel hodně mrzet. Beníšek tak možná trochu zbytečně ztratil další cenné body na vedoucího jezdce pohárů M. Klíče.

 

Na další závod motoskijöringu zvou stávající i nové jezdce, také úplné nováčky v tomto sportu a hlavně diváky pořadatelé. Závod se bude konat v sobotu 21. ledna 2006 na trati v rovinatém terénu u Jevíčka. Více informací, aktuální pořadí poháru najdete na www.crossracing.cz.

 

 

Josef  Staníček


 
 
Fotogalerie:   Motoskijöring v Okroulé, leden 2006

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose