www.car.cz
 

Tomáš Enge byl s prvním dnem jízd v Durbanu spokojen. Trochu jako rallye....
     27.1.2006 23:34 - tisková zpráva


Hádanka nevyřešena - (27.01.06)

Tomáš Enge byl s prvním dnem jízd v Durbanu spokojen a pro zbytek víkendu je opatrným optimistou, ačkoliv proměnlivé podmínky neodhalily reálné rozložení sil.

Počasí si na pátek připravilo několik přeháněk, které ovlivnily události na městské trati. Nechybělo mnoho incidentů a přerušení tréninků. Srovnávat se dají jen časy zajeté ve stejnou chvíli, protože podmínky se měnily a načasování jednotlivých jízd hrálo velkou roli v konečných výsledcích.

 

Český tým měl bezproblémový den, který byl využit hlavně na učení tratě a doladění vozu. Enge odjel 15 kol v prvním tréninku, ve kterém zajel 12. čas, ve druhém přidal dalších osm kol a skončil třetí.

 

Tomáš Enge: Podmínky se neustále měnily, takže srovnávání časů je skoro nemožné. Nicméně si docela věřím, protože když jsme byli na trati, tak jsme patřili mezi nejrychlejší. S vozem jsem zatím spokojen, jenom jsme trochu upravili nastavení, abychom vylepšili trakci.

 

Trať je dost hrbolatá, někde jsou větší hrboly, ale menší nerovnosti jsou všude. Když jedete plnou rychlostí, tak mě to trochu připomíná rallye – cítíte nerovnosti a bariéry jsou stejně blízko jako stromy v rallye.

 

První den jízd potvrdil můj pocit, že trať se podobá St. Petersburgu. Jsou tu rychlá i pomalá místa s nějakými příležitostmi pro předjíždění, které by mělo být snazší než v Monaku. Hlavní příležitostí je určitě první zatáčka. Počasí mi starosti nedělá, když bude mokro, tak to pro nás bude možná ještě lepší.“

 

Antonín Charouz: „Trať nevypadá špatně, ale závod nebude snadný, protože není prostor na chyby. Tomáš byl na vodě rychlý, když byl na trati, byli jsme na špici. Pokud počasí zůstane takové, bude to pro nás dobré. Pokud bude sucho, pak budou všichni začínat od nuly, což přinese výhodu pro týmy, které připravují vozy pro více zemí.“

 

BPA


 
 
Fotogalerie:   Mille Miglia 2005 od Tondy Malého

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose