www.car.cz
 

Jan Kopecký před Švédskou rally. Po shakedownu skopokojenost s nastavením
     2.2.2006 19:39 - tisková zpráva


Czech Rally Team Škoda-Kopecký před Švédskou rally

Druhého podniku seriálu Mistrovství světa v rally se zúčastní posádka Czech Rally Teamu Škoda-Kopecký. Na start Švédské rally se s vozem Škoda Fabia WRC postaví mladíci Jan Kopecký-Filip Schovánek, kteří před dvěma týdny dokončili Rally Monte Carlo na jedenáctém místě. 

Švédská rally je typická sněhovými bariérami a úzkými pneumatikami s hroty. Ačkoliv úseky rychlostních testů vedou napříč zimním královstvím, dosahují jezdci během soutěže průměrných rychlostí, které patří mezi absolutně nejvyšší v celém šampionátu. Mnoho zkušených jezdců využívá  sněhových bariér pro zpomalení svých automobilů.

Atraktivními pro diváky a především fotografy jsou dlouhé, táhlé smyky a odletující fontány bílého prašanu. Až do roku 2004 byla Švédská rally výsadou  pouze skandinávských pilotů. Od jezdců náročná soutěž vyžaduje nejen velkou dávku talentu, ale i vytříbený cit a velké závodnické srdce.


Jan Kopecký s Filipem Schovánkem absolvovali trať oficiálního shakedownu celkem pětkrát. Čtyřkilometrový úsek zvládli nejrychleji v čase dvě minuty a pět vteřin. „Během shakedownu jsme zkoušeli pneumatiky s různou délkou hrotů. Výchozí nastavení z našeho testu v Moravském Karlově bylo dobré, ale zdejší úseky jsou výrazně rychlejší. Proto jsme se snažili zlepšit ovladatelnost vozu právě v rychlých pasážích,“ řekl po oficiálním shakedownu Jan Kopecký.

Na shakedownu jsme si potřebovali především ověřit a případně doladit nastavení vozu Škoda Fabia WRC. S vozem panuje velká spokojenost, vše proběhlo bez nejmenších problémů,“ doplnil Josef Kopecký.


PR


 
 
Fotogalerie:   Test Fábie WRC na Švédskou rallye(CRT-Škoda-Kopecký), Ivo Nesrovnal

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose