www.car.cz
 

Scania uvádí na trh novou řadu nákladních automobilů
     tisková zpráva


Ekonomický provoz, nové kabiny, motory Euro 4

Praha, 31. března 2004 - Společnost Scania dnes představila novou řadu nákladních automobilů pro dálkovou dopravu. Nová vozidla přinášejí inovace a vylepšení v mnoha směrech. Při jejich vývoji byla věnována největší pozornost kvalitě, úspornému provozu, maximální provozní využitelnosti a prostředí řidiče. Nový motor Scania 420 vyhovuje emisní normě Euro 4, která brzy vstoupí v platnost.

Nejlepší komponenty ze současné řady Scania tvoří 65 procent nových vozů, ostatní představují zcela nové nebo inovované součástky a systémy. Výsledkem jsou mimořádně konkurenceschopné tahače a podvozky s označením R.

„Při vývoji nové řady jsme se soustředili na vytvoření ještě lepšího prostředí pro řidiče a zároveň na zajištění větší ziskovosti pro majitele. Snížili jsme hmotnost vozidel a zvýšili jejich spolehlivost a výkon, přičemž jsme zachovali výrazný charakter značky Scania,“ zdůraznil Leif Östling, prezident a generální ředitel společnosti Scania.

Spotřeba paliva je až o 3 procenta nižší, kromě jiného také díky zdokonalené aerodynamice a inteligentnějšímu řízení pomocných systémů motoru. Nové, lehčí komponenty a nové odpružení zadní nápravy ušetřily až 270 kg na celkové váze vozu. Tato vylepšení znamenají výrazný nárůst výdělečné kapacity pro provozovatele.

Od září 2004 si zákazníci budou moci vybrat vůz Scania také s novým motorem 420 hp Euro 4, jehož emise oxidů dusíku jsou nižší o 30 procent a emise pevných částic dokonce o 80 procent.

Řada R je rozšířením globální produktové řady společnosti Scania. Jaké produkty se budou dodávat na daný trh, určí především poptávka zákazníků a místní předpisy. Proto Scania postupně nahrazuje stávající označování vozidel novým celosvětovým systémem. Identitu nových vozů určuje typ kabiny a výkon motoru.

„Se svou globální produktovou řadou, flexibilním systémem výroby a silnou celosvětovou organizací je Scania plně připravena na další expanzi. Posilujeme svou pozici nejlepšího partnera pro kohokoli, kdo chce uspět v oblasti nákladní dopravy,“ uzavírá Leif Östling.




Další hlavní inovace nové řady:

►Nový design masky posiluje identitu značky Scania.
►Nový interiér kabiny s mnoha promyšlenými prvky, které podporují bezpečné řízení a zároveň přinášejí řidiči skutečné potěšení z jízdy.
►Spací kabiny se třemi různými výškami: nová verze se zvýšenou střechou tvoří mezičlánek mezi standardní spací kabinou a exkluzivní kabinou Topline. Téměř rovná podlaha poskytuje víc místa v kabině.
►Systém elektronického řízení stability (ESP) je součástí volitelné výbavy.
►Elektronické diskové brzdy nové generace.
►Motor 420 Euro 4 bude nově v nabídce od září 2004, kromě celé řady motorů vyhovujících normě Euro 3.

Uvedení nové řady R předcházely náročné a rozsáhlé provozní zkoušky, jejichž cílem bylo zajistit kvalitu ve všech detailech. Od loňského září Scania vyrobila 600 nákladních automobilů řady R, aby zabezpečila kvalitu produktu a výrobního procesu. Byla vyrobena vozidla v nejrůznějších specifikacích se součástkami od všech dodavatelů. Toto období zároveň posloužilo pro náběh výrobního procesu.
Výroba vozů pro zákazníky začíná v dubnu v Södertälje ve Švédsku, od května ve Zwolle v Nizozemí a od června v Angers ve Francii. Během příštího roku se bude nová řada R postupně rozrůstat o další modely.

Scania Czech Republic s.r.o. Mmd Public Relations Czech Republic
Martina Jirásková Radka Strachotová

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose