www.car.cz
 

Společnost OMV objevila v Libyi dlaší velké nalezišrě ropy
     16.2.2006 15:58 - tisková zpráva


u Sedmý objev ropného naleziště v bloku NC186 v jižní části Sahary
u Během testů se těžilo přes 2 300 barelů za den
u OMV posiluje svoji pozici v Libyi a plánuje další růst

OMV, přední ropná a plynárenská společnost ve střední Evropě, dnes oznámila další významný objev ropy v bloku NC186, který pokrývá 4 300 čtverečních kilometrů pánve Muzaq ležící 800 kilometrů na jih od Tripolisu, hlavního města Libye. Jde již o sedmý objev v této oblasti za posledních 5 let. Testy ukázaly, že z nového naleziště lze těžit více než 2 300 barelů vysoce kvalitní ropy za den. Nový vrt K1-NC186 se nalézá v blízkosti nalezišť I1-NC186 a J1-NC186, která byla objevena v druhé polovině minulého roku a která dohromady umožňují těžbu o objemu 2 060 barelů denně. Společnost OMV v Libyi působí již od roku 1985.

Vyvážené mezinárodní portfolio průzkumu a těžby
Společnost OMV disponuje vyváženým mezinárodním portfoliem průzkumných a těžebních projektů v 17 zemích ležících v 5 klíčových světových regionech:
Podunají a Jadran, Severní Afrika, britská část Severního moře, Střední východ/oblast Kaspického moře a Austrálie/Nový Zéland.

Díky akvizici 51 % Petromu, největší rumunské ropné společnosti, dosahuje objem těžby přibližně 340 tisíc barelů ropného ekvivalentu za den a rezervy společnosti se pohybují okolo 1,4 miliardy barelů ropného ekvivalentu.


ZÁKLADNÍ INFORMACE:
OMV Aktiengesellschaft
OMV Aktiengesellschaft je jednou z největších rakouských průmyslových firem s volně obchodovatelnými akciemi. Její celkové tržby v roce 2004 dosáhly 9,88 miliardy, počet zaměstnanců 6 475 a tržní kapitalizace cca 15 miliard eur. OMV je největší ropnou a plynárenskou společností ve střední a východní Evropě. Provozuje rafinérie a řetězce čerpacích stanic ve 13 zemích. Jejím cílem do roku 2010 je dosáhnout 20% tržního podílu. OMV provádí průzkumné a těžební aktivity v 17 zemích pěti kontinentů.

OMV provozuje skladovací kapacity pro zemní plyn a celkem 2000 km přenosového systému a ročně přepraví 43 miliard metrů krychlových zemního plynu do zemí jako je Německo a Itálie. Skupina OMV vlastní i podíly v integrovaných chemických a petrochemických podnicích – 50 % ve společnosti AMI Agrolinz International GmbH a 35 % ve společnosti Borealis A/S, která je jedním z největších světových výrobců polyolefínů. Dále vlastní 51% podíl ve společnosti Petrom SA, 50% podíl ve společnosti EconGasGmbH, 45% podíl v rafinériích BAYERNOIL a 10 % v maďarské ropné a plynárenské společnosti MOL.

Po odkupu většinového podílu ve největší rumunské ropné a plynárenské společnosti Petrom SA se společnost OMV stala největší ropnou a plynárenskou společností ve střední Evropě se zásobami ropy a zemního plynu přes 1,4 miliard barelů ropného ekvivalentu, denním objemem těžby 340 000 barelů a roční kapacitou rafinérií 26,4 milionů tun. OMV v současné době provozuje 2536 čerpacích stanic ve 13 zemích. Tržní podíl skupiny v oblasti rafinace a prodeje v Podunají dosahuje asi 18 %.


 
http://www.omv.com

Ewing Public Relations

Jan Hrabovský


 
 
Fotogalerie:   Kuriózní havárka v zamrzlé Jilemce, foto Vl. Rožánek

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose