www.car.cz
 

Světová premiéra modelu 207. Peugeot na autosalónu v Ženevě 2006
     16.2.2006 16:02 - tisková zpráva


Peugeot na 76. ročníku mezinárodního autosalonu v Ženevě

 

                Společnost Automobiles Peugeot představuje u příležitosti 76. ročníku mezinárodního ženevského autosalonu ve světové premiéře model Peugeot 207, pokračovatele a zároveň i současníka úspěšného modelu 206, který se stal v listopadu 2005 držitelem nového historického výrobního rekordu značky. Za sedm let jeho existence bylo prodáno 5 350 000 vozů. Takovým počtem se doposud pyšnil pouze model 205 se svými 5 278 000 vyrobenými exempláři v průběhu patnácti let.

 

V roce 2006 se společnost Automobiles Peugeot rozhodla na autosalonu prezentovat svou modelovou řadu na stánku o celkové rozloze 2 260 m2 . Celkem bude na expozici představeno 35 vozů modelové řady, kterými je značka Peugeot zastoupena na trhu země helvetského kříže.

 

V samotném srdci expozice jsou na obdiv vystaveny všechny soukmenovci modelu 207 v segmentu B: vozy 107, 1007 a 206. Ostatní novinky značky Peugeot jsou soustředěny kolem centrálního pódia: nové motory modelů 407 a 607, verze 407 Coupé, expozice alternativních pohonů s hlavním představitelem 307 CC Hybride HDI, vozem poháněným novým motorem vyvinutým ve spolupráci se společností BMW, atd.

 

A v neposlední řadě, po velkých emocích a zájmu, který vzbudil koncept 20Cup na autosalonu ve Frankfurtu v roce 2005, představuje Peugeot v Ženevě koncepční vůz pokřtěný 207 RCup, který v ryzí podobě zosobňuje styl a dynamiku nového modelu 207.

 

 

Peugeot 207, hlavní hvězda

 

Jednoznačná hvězda expozice Peugeot, model 207, zaujímá na stánku v Ženevě místo, které mu jako světové premiéře po právu přísluší – v samém srdci expozice nesoucí název Trumfy Peugeot v segmentu B. Je zde představeno 12 verzí vozu 207, mezi nimi i koncepční vůz  207 RCup.

 

Po boku vévodícímu modelu 207 je na výstavních ostrůvcích rozmístěno dalších 23 produktových nabídek z modelové řady Peugeot. 

 

Model 107 slaví narozeniny své premiérové prezentace v Ženevě třemi vystavovanými exempláři, model 1007 se představuje v podobě třech verzí inovativních konceptů Sésame a Caméléo…; vůz 206 je vystaven ve třech karosářských variantách, model 307 odhaluje svou novou tvář ve třech siluetách a pěti verzích, Peugeot 407, nově obohacen o další variantu Coupé, se ukazuje ve všech svých podobách, verzi sedan, SW a Coupé.

 

Vrchol produktové nabídky značky Peugeot, model 607, právem pyšný na svůj současný obchodní vzestup, představuje své trumfy, benzinový motor V6 a dieselový V6 HDI FAP.

Modely 807 a Partner doplňují panorama Peugeot na ženevském autosalonu 2006.

 

Dynamika značky Peugeot, doložená v roce 2005 uvedením čtyř nových modelů za období kratší než jeden rok, umožňuje pokračovat ve snižování průměrného věku produktové řady, který je v současnosti 4,5 roku.

 

 

Ukázkový 307 CC HYBRIDE HDI

 

V souladu s vysokou úrovní kultury značky, představuje společnost Automobiles Peugeot ukázkový model, vystavěný na bázi vozu 307 Coupé Cabriolet a poháněný hybridním motorem HDI, který je příkladnou ukázkou profesních zkušeností a znalostí Peugeotu v oblasti ekologických technologií a ochraně životního prostředí. 

 

Po vzoru vozu 307 sedan Hybride HDI, představeného odborné tiskové veřejnosti na konci ledna 2006, je i tento typ 307 CC Hybride založen na technologii HDI FAP, stoprocentně spolehlivé, ekologické a poskytující lepší provozní charakteristiky než benzinové motory.

 

Tato ukázková technologie pracuje na originálním principu kombinace dieselového motoru 1,6 l HDI FAP 80 kW (přibližně 110 k) spojeného s elektromotorem, jedná se o řešení, které představuje skutečný zlom z pohledu spotřeby paliva.

 

Model 307 CC hybride HDI představuje technicky vynalézavé a kreativní řešení. Tak jako došlo poprvé u 307 CC ke spojení dieselového motoru HDI FAP se siluetou kupé kabriolet, je Peugeot také první značkou, která uvádí ukázkový hybridní vůz s tímto typem karoserie.

 

 

Koncepční vůz 207 RCup

 

Exkluzivní a mimosériový model 207 RCup je inspirován sportovními tradicemi značky Peugeot v segmentu B. Tato robustní verze s výrazným image doprovází obchodní uvedení modelové řady 207.

 

Svým « superlativním » stylem je koncept 207 RCup ideální image podporou budoucího programu Peugeot Sport.

 

 

Peugeot, hlavní aktér ve třídě malých vozů

 

Za posledních několik let došlo k výraznému posunu v chápání statutu malého vozu. V porovnání s minulostí, kdy byl nákup této kategorie vozu nutností bez možnosti jiné volby, se dnes stává záměrným a dobře promyšleným aktem.

Tento vývoj je doprovázen rozšířením a obohacením nabídky v segmentu B: různé karosářské a produktové varianty, nové koncepty, atd.

 

Od roku 1998 značka Peugeot navýšila v celosvětovém měřítku své celkové prodeje o 54 % a s 85 % nárůstem prodejů malých vozů se stává v tomto segmentu automobilového trhu hlavním aktérem.

 

 

Prestižní dynamika série 2

 

« Šťastné číslo » 205 zahájilo novou éru v historii značky Peugeot a během patnácti dalších let se stalo skutečným fenoménem. Model 205, to byl vůz, o kterém snilo několik generací automobilových fanoušků po celém světě.

 

Jeho následník, Peugeot 206, přebírá štafetu v roce 1998. Ve svých třech karosářských variantách, 3 a 5 dveřové verzi hatchback, SW a CC, již zlomil srdce více než pěti miliónům žen i mužů.

 

Peugeot 206, se stal « kultovním » vozem se silnou image. První nebo druhý vůz do rodiny s přitažlivou, dynamickou siluetou, inovativní architekturou, v němž strávený čas je pro cestující i řidiče plný pohody a pohodlí. Jeho jízdní vlastnosti nabízí všem na palubě bezpečí a potěšení z jízdy za všech okolností.

 

Model 207 kompletuje po boku svých předchůdců 107, 1007 a samozřejmě 206 nabídku značky Peugeot v této kategorii a představuje novou odpověď na stále náročnější a různorodější potřeby zákazníků tohoto typu vozidla.

 

 

Peugeot 207 je připraven změnit potřebu mobility ve skutečné automobilové potěšení

 

Model 207, který má všechny předpoklady, aby se úspěšně zařadil po boku svého předchůdce 206, ztělesňuje ve všech pohledech vozidlo nové generace :

 

Ušlechtilý styl a výrazná osobnost, přední maska přebírá novou vizuální identitu značky Peugeot se širokým otvorem sání motoru, mohutným předním nárazníkem, velkými a protáhlými světlomety, které vozu propůjčují působivý pohled a zkosené čelní sklo a kapota umocňují dynamiku jeho vzhledu.

 

Výrazné a velkorysé proporce : 4,03 m délky, rozvor 2,54 m, šířka 1,72 m a výška 1,47 m.

 

Za svůj dynamický projev vůz vděčí mimo jiné také ideálním proporcím a tuhosti nápravových skupin, jenž jsou mimořádně efektivně ovládány elektrickým posilovačem řízení zaručujícím účinnost a komfort používání ve městě i na dálnici. Nabídnout navíc může optimální zabezpečení pasivní a aktivní bezpečnosti.

 

Tři benzinové a tři dieselové motory jsou k dispozici ihned od uvedení na trh. V blízké budoucnosti pak bude nabídka pohonů obohacena o další motorizaci, která je výsledkem vzájemné spolupráce skupin PSA Peugeot Citroën a BMW Group.

 

Kvalita života na palubě modelu 207 je znásobena i velkorysostí a vysokou úrovní výbavy vnitřního prostoru, se kterou se obvykle setkáváme u vozů vyšších tříd: automatická dvouzónová klimatizace, osvěžovač vzduchu, funkce statického osvětlení zatáčky nebo akustický sound-systém Hi-fi JBL špičkové kvality.

 

 

                                                                                                                      Březen 2006

Public Relations

PEUGEOT ČESKÁ REPUBLIKA s.r.o.


 
 
Fotogalerie:   Rally Příbram 2005 od Pavla Kacerovského

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose