www.car.cz
 

Zádveřičtí mají na Šumavě co napravovat
     16.2.2006 16:05 - tisková zpráva


Rakouská Jaenner rallye skončila pro dvě ze tří posádek Motocar Sport Zádveřice předčasně. Prapor týmu držel nad hlavou vlastně jen Egon Smékal s dvoulitrovou Hondou Civic Type-R, který obsadil druhé místo ve třídě. Citroen Saxo Kit Car Antonína Tlusťáka zřejmě chytil v rakouské zimě bolesti zubů v obou připravených převodovkách a Lukáš Veselý po skvělém začátku doklouzal v závějích až ke stromku, který jeho jízdu zastavil. Šumavská soutěž je tedy vítanou příležitostí k návratu k úspěchům, které tým slavil na rychlostních zkouškách v minulém roce.

 

Antonínu Tlusťákovi se v loňském roce technické problémy vyhýbaly a nebýt prasklé poloosy na Valašce, dokončil by všechny soutěže do kterých odstartoval. Zato na úvodní rallye letošní sezony si jeho stříbrný blesk vybral trucování se zpětnou platností. Již na shakedownu nešly řadit rychlostní stupně. Převodovku tedy mechanici vyměnili, ale na úvodní rychlostní zkoušce se zlomila řadící páka. Zde Toník přiznává i svůj podíl, protože při shakedownu na ní byl trošku hrubý, když se snažil přimět převodovku ke změně rychlostního stupně.

 

Do páteční etapy tak vyrážel se ztrátou minuty a půl. Postupně se probojoval na čtvrté místo ve skupině. Pak přišel výlet do závějí a nakonec znovu problémy s řazením. Je to škoda. Převodovka byla repasovaná přímo u Citroenu a přesto nevydržela. Těšil jsem se na druhé průjezdy pátečních vložek večer a hlavně na sobotní úseky, které se mi zdály zajímavější. Zvláště ta nejdelší byla moc pěkná. Bohužel na osmé a deváté erzetě jsem nemohl řadit nejvyšší kvalty a tak jsem jel většinou na čtyřku v omezovači. V servisu jsme vše překontrolovali a žádnou závadu jsme nenašli, jenže na přejezdu se problém vrátil, takže jsme po dohodě s mechaniky skříň přestali trápit a odstoupili jsme,“ řekl úřadující juniorský šampion a ještě si postěžoval na přístup časoměřičů, kteří mu neprávem přidělili penalizaci za pozdní příjezd.

 

Ani zkušený spolujezdec Tomáš Plachý umanutého staříka nepřesvědčil, že v časové kontrole jsou ve správný čas. Ostatně podobný problém měl i Pavel Valoušek. Naopak Tonda chválil dvouminutový odstup, který citlivě odděloval posádky dvoukolek od za nimi startujícími vozy s náhonem na všechna kola.

 

Skvělý vstup do soutěže měl naopak mladý, nikoli však nezkušený Lukáš Veselý. Přestože jel svou první zimní rallye, zahájil téměř senzačním pátým časem ve skupině N. V pátek ráno pokračoval v nastoupeném tempu, ale jen do třetí vložky. Pak na místě, kde si v závějích ustlal mimo jiné i Burkart a další, opustil trať. Zatímco jeho kolegové ve sněhu jen ztráceli čas, Lukášova Honda Civic 1,6 VTi dojela až k malému, ale houževnatému stromku a to znamenalo konec v soutěži. Přesto tři rychlostní zkoušky které absolvoval naznačily, že třída N1600 i skupina N má dalšího vážného zájemce o špičková umístění.

 

Nejúspěšnějším z trojice pilotů na vozech připravovaných Motocar Sport Zádveřice se tak stal Egon Smékal. První etapu končil na prvním místě ve své třídě. V sobotu sice nedokázal odolat náporu Itala Piatta, ale stříbrnou příčku s jistou uhájil. Do nové sezony tak vstoupil se slušným bodovým ziskem a pohárem k tomu. Udělal tak radost nejen sobě, ale i mechanikům, kteří v náročných podmínkách dělali vše pro to, aby se všechna auta udržela v soutěži a dojela až do cíle. Po návratu domů je pak čekala další práce při odstraňování závad tak, aby týmová auta opět pomáhala svým posádkám ke sbírání úspěchů, jako tomu bylo v minulém roce.

 

Trojici zmíněných jezdců v Klatovech doplní i téměř domácí Jan Šlehofer s druhou Hondou Civic 1,6 VTi, který se loni blýsknul v Blovicích třetím místem ve třídě.

 

 

 

Milan Hauer

www.motorsport-review.cz

Tisková informace MOTOCARSPORT Zádveřice

http://www.motocarsport.com


 
 
Fotogalerie:   Welfen rallye, foto Ivo Nesrovnal

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose