www.car.cz
 

Také obhájce titulu Václava Pecha čeká těžká Rallye Šumava
     16.2.2006 22:01 - tisková zpráva


Pecha čeká těžká Rallye Šumava


Domácí šampionát v rallye čeká druhý podnik letošní sezóny, kterým bude během posledních tří dnů tohoto týdne klatovská soutěž Rallye Šumava. O přední umístění svede boj i plzeňská posádka úřadujících mistrů ČR Václav Pech jun. – Petr Uhel.

Začátkem tohoto týdne jsme zahájili seznamovací jízdy a podle očekávání byla trať rychlostních zkoušek vesměs pod sněhem. V oblasti Vimperka a Strakonic je ho obrovské množství a ještě v úterý jsem měl radost z tréninku na úzkých silničkách s velkou vrstvou ujetého sněhu a sněhovými mantinely, přes které mnohdy nebylo ani vidět.

Náhlé oteplení s deštěm udělalo však ze sněhového podkladu břečku, pod kterou je led na ještě promrzlé silnici. V tom se auto dost nepřesně ovládá a navíc se vyjíždějí ledové koleje, ze kterých  nejde vyjet a zvolit správnou stopu. Zkrátka radost ze sněhu během dne zmizela. Nyní bude velmi obtížné správně zvolit vhodné obutí pro soutěžní vůz a z rallye se stane tak trochu pneumatiková loterie“, říká úvodem Václav Pech jun.

Ten bude na startu opět se zapůjčeným autem Mitsubishi EVO 8 z kategorie produkčních vozů, tentokrát z dílny Němce Gassnera. „Naposled v letošní sezóně nastoupíme na start se zapůjčeným vozem. Na následující soutěži již bude k dispozici náš vlastní vůz, kterým bude Mitsubishi Lancer EVO 9, který právě v těchto dnech dorazil z Japonska k nám.

Momentálně na něm mechanici pracují, musel se kompletně celý rozebrat a připravuje se nyní do něj ochranný rám a provádí se další práce na jeho úpravách pro rallye. Pokud vše dobře půjde, pojedeme další soutěž v Púchově již se svou vlastní technikou,“ říká Václav Pech jun.

Rallye Šumava je nestarší soutěží na našem území, která je zařazena do domácího mistrovství. Obtížnost této soutěže nespočívá jen v zimních podmínkách, které nyní panují, ale také v charakteru trati, který je určován rázem šumavské krajiny. „Klatovská Rallye Šumava patří mezi moje nejoblíbenější soutěže a současně ji považuji za jednu z nejtěžších rallye na našem území. Velmi se na start těším a doufám, že se mi letos povede lépe než v loňském roce, kdy jsme byli nuceni odstoupit pro technickou závadu našeho vozu. Šumavu se nám zatím ještě nikdy nepodařilo vyhrát a také proto chceme udělat maximum pro náš úspěšný letošní start v této soutěži,“ říká Václav Pech jun.

Rallye Šumava odstartuje již v pátek 17.2., kdy na více než sto přihlášených posádek čeká tradiční Činovský okruh: od 14:30 hod. Nejvíce rychlostních zkoušek pak jezdci absolvují během soboty (12 RZ) a soutěž bude ukončena nedělní etapou se šesti RZtami.

Během těchto tří dnů absolvují jezdci 206 km na měřených úsecích a ujedou celkem skoro 750 km. Vítěz této rallye bude očekáván opět v Klatovech v neděli 19.2. dvě hodiny po poledni.


Jaroslav Štauber
www.RallyeJournal.cz


 
 
Fotogalerie:   Swedish rally 2006 od Pavla Paláčka

 
zvětšit
Loeb

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose