www.car.cz
 

Vojta Štajf se na Šumavě posunuje vpřed, ale na Rakušany nestačí
     18.2.2006 23:32 - tisková zpráva


ŠTAJF SE VYMAŇUJE ZE SPÁRŮ SMŮLY

 

Po nepovedeném úvodu Rallye Šumava, kdy Vojtěch Štajf s Jiřím Černochem z týmu Subaru ČR – deník Blesk trochu dopláceli na nízké startovní číslo a netrefovali se ani do volby pneumatik, začíná jejich hvězda ve druhé třetině soutěže pomalu stoupat. Dva šesté časy na rychlostních zkouškách v pořadí MMČR přispěly k průběžné osmé pozici, která posádce patří po sobotní etapě. Mezi českými jezdci patří Štajfovi s Černochem šestá příčka.

 

V pátek byl na pořadu Rallye Šumava pouze okruhový prolog, který patří k rychlostním zkouškám, kde se dá víc ztratit než získat. Posádce Vojtěch Štajf – Jiří Černoch se sice podařilo vyvarovat se větších jezdeckých chyb, vůbec se jim ale nevydařila volba pneumatik. Heslo „risk je zisk“ tentokrát nebylo naplněno, okruh neoschl a „sliky“ zkrátka nebyly ani trochu správnou volbou.

 

V cíli patřila bílomodrému vozu Subaru Impreza Spec. C až dvanáctá příčka s víc jak dvacetivteřinovou ztrátou na vítězného Němce Gassnera. Když ani výsledky ze sobotního rána nenaplnily očekávání, mohl si jednatřicetiletý jezdec pouze povzdechnout: 

 

„Bohužel jsme opět nezvolili správné pneumatiky, takže jsme měli na kluzkém povrchu ranních testů menší přilnavost než konkurence. To bylo umocněno i skutečností, že jsme startovali hned jako druzí a de facto jsme čistili později startujícím soupeřům trať. Aby toho nebylo málo, měli jsme díky elektronice určité potíže se středovým diferenciálem...“

 

Po výměně jednoho z mnoha čidel složité elektroniky vozu se časy posádky týmu Subaru ČR – deník Blesk zlepšily, přesto stále zůstávala za branami první desítky pořadí Mezinárodního mistrovství ČR. Až druhá polovina sobotní etapy přinesla očekávané zlepšení. Dvakrát se Štajf s Černochem vešli na testech do první šestky, postupně se zvětšovala i porce bodů, které by si za své průběžné pořadí domů odvezli. V poslední trojici rychlostních zkoušek se posunuli i před mladého Rakušana Sonnleitnera a podařilo se trochu snížit i náskok úřadujícího mistra republiky Václava Arazima.

 

Velmi dobře se v průběhu soboty pro posádku vyvinula i situace ve Winter Cupu, ve kterém si Štajf s Černochem již z Rakouska odvezli výborný základ pro konečný úspěch. Protože se v tomto poháru hodnotí každá etapa zvlášť, je jasné, že po jeho třech čtvrtinách stále drží Vojta s Jurou pozici v první osmičce celkového pořadí. Štajf tak mohl být spokojen:  „Po nepovedeném úvodu šumavské soutěže už to vypadá mnohem lépe. Máme velkou radost zejména z bodované pozice v MMČR, protože v jeho konečném účtování bude každičký bodík velice cenný.

 

Při pohledu na mnohé posádky, které dnes na záludných tratích ´parkovaly´ mimo trať, máme radost i z našeho nepoškozeného auta. Situace v Rallye Šumava ale stále není rozhodnutá, zítra nás zřejmě čeká tuhý boj o body s Emilem Trinerem, Václavem Arazimem, ale i Slovákem Gavlákem.“

 

Do nedělní etapy Rallye Šumava by měla posádka Štajf – Černoch startovat z osmé pozice v pořadí MMČR, na bocích bělomodrého vozu Subaru Impreza Spec. C bude ale pochopitelně stále nalepeno startovní číslo 2.

 

 

Karel Špaček                                                                                    

Media team


 
 
Fotogalerie:   Motoskijöring v Horním Městě od Pavla a Tondy Malého

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose