www.car.cz
 

FORD vloni oslavil 300 MILIONŮ vyrobených vozů !
     tisková zpráva


Z výrobní linky sjel s karmínově červeným kabrioletem Mustang GT Bill Ford, pravnuk zakladatele firmy Henryho Forda a její dnešní prezident. "Oslavujeme dnes minulost, ale žijeme budoucností," poznamenal při této slavnostní příležitosti Bill Ford. "Jsem si jist, že Henry Ford by měl z tří set milionů vyrobených aut velkou radost. A stejně by ho potěšilo, že v příštím roce uvedeme na trhy zemí celého světa 40 nových modelů. Během příštích pěti let pak představíme dohromady dvě stě nových produktů!"


Společnost Ford Motor Company založil v roce 1903 Henry Ford. Ten také zejména díky zavedení pásové výroby doslova „postavil svět na kola". Jeho geniální Ford Model T, který se vyráběl po celých 17 let se stal nejznámějším automobilem světové historie. Dvacet milionů vyrobených automobilů ohlásil Ford v roce 1931, padesátimilionová hranice padla v roce 1959, sto milionů se slavilo v r. 1977 a čtvrt miliardy vyrobených vozů za sebou Ford měl v roce 1996.

Společnost Ford Motor Company je dnes druhým největším světovým výrobcem automobilů, zaměstnává asi 335 000 lidí a operuje na trzích více než dvou set zemí po celém světě. Provozuje přitom přes 100 výrobních závodů ve 25 zemích. Do rodiny Ford Motor Company patří kromě Fordu také značky Aston Martin, Jaguar, Land Rover, Lincoln, Mazda, Mercury a Volvo a také Ford Credit, Hertz a Quality Care.
tisk info


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose