www.car.cz
 

Úřadující mistr Václav Pech pátý na Rallye Šumava 2006
     24.2.2006 13:49 - tisková zpráva


Václav Pech jun. a Petr Uhel úspěšně dokončili Šumava Rallye, když v konečném hodnocení obsadili páté místo v rámci Mezinárodního mistrovství ČR a získali tak první důležité body v nové sezóně.

V Klatovech však posádka musela ještě startovat se zapůjčeným vozem Mitsubishi Lancer EVO VIII z dílny německého teamu Gassner. Vůz ale od začátku soutěže nefungoval podle představ jezdce. Na vině byl mezinápravový diferenciál, který se porouchal hned na začátku rallye. Porucha spočívala v tom, že diferenciál neměl žádnou svornost, tudíž se vůz nechoval jako plnohodnotná čtyřkolka, což především na sněhových rychlostkách první etapy byl oproti konkurenci velký handicap.

A tomu odpovídalo 8. místo absolutně po první etapě. Ve večerním 40 minutovém servisu se podařilo diferenciál vyměnit a Pech s Uhlem tak mohli v nedělní druhé etapě zahájit velkou stíhací jízdu, při které se propracovali o tři místa dopředu. Na soupeře dokázali stáhnout celou minutu a zároveň tak vyhráli absolutně nedělní část Rallye Šumava i českorakouského Wintercupu.

V sobotu jsem se s autem trochu trápil. Nefungoval mezinápravový diferenciál, což na sněhu a ledu vadilo především při brždění z velkých rychlostí a při akceleraci. Po jeho výměně ve večerním servisu se vůz začal chovat o poznání lépe a myslím, že jsme to dokázali i dosahovanými časy. Moc mi těší absolutní vítězství ve druhé etapě, kdy jsme si dokázali, že umíme být dostatečně rychlí i s produkčním vozem,“ řekl Václav Pech jun.

Na příští soutěži, kterou je dubnová Rallye Tatry v Púchově, by měla posádka Pech – Uhel startovat již se svým vlastním vozem Mitsubishi Lancer EVO 9, na kterém se již přes týden intenzivně pracuje v dílnách Charouz Racing systému v Žebráku.

Jaroslav Štauber


 
 
Fotogalerie:   Ve stopě Valašské zimy 2006, foto Petr Bača

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose