www.car.cz
 

Miroslav Jandík na Šumavě: Úspěšná obrana čtvrté příčky
     24.2.2006 14:14 - tisková zpráva


Miroslav Jandík zahájil letošní sezonu v náročných podmínkách klatovské Šumava Rallye výbornou čtvrtou příčkou v rámci mezinárodního českého šampionátu i hodnocení kategorie produkčních vozů. Na povzbudivém výsledku se podepsaly i nové pneumatiky Matador, určené pro mokrý asfalt, na kterých dokázal na finálové zkoušce uhájit svoji pozici před útočícím mistrem Václavem Pechem.

Na rozdíl od svých soupeřů zlínský jezdec týmu Matador Motorsport Miroslav Jandík vynechal úvodní rakouskou Jänner Rallye a představil své osvědčené červenobílé Mitsubishi Lancer Evo 7 až při druhé soutěži MMČR v Klatovech. I když pár dnů před startem přišla obleva, vůz bylo třeba připravit na zimní podmínky. Třicetiletý Jandík příliš zkušeností s jízdou na hrotech nemá, mohl se opírat především o poznatky z loňské účasti na Šumava Rallye.

Kroužení Čínovským okruhem na nových intermédiích Matador proběhlo bez problémů a před sobotní etapou čekala mechaniky přestavba podvozku na zimní podmínky (tlumiče, pružiny a menší brzdy). Celou vimperskou část soutěže absolvovala posádka Jandík – Chrastecký na úzkých pneumatikách s hroty a od prvních kilometrů se zařadila mezi desítku nejrychlejších.

Po šesti měřených úsecích figuroval jezdec týmu Matador Motorsport na osmé příčce celkového pořadí těsně za svým tradičním moravským rivalem Caisem. Po odstoupení favorizovaného Vojtěcha s Peugeotem 206 WRC a ostříleného Seveřana Jani Paasonena se oba posunuli vpřed, ale po loňských neblahých zkušenostech své emoce raději krotili.

V neděli bylo v okolí Klatov sněhu a ledu podstatně méně a Jandík obul širší sedmnáctipalcová kola s hroty. Tato volba se osvědčila a karta se v interním souboji s Caisem obrátila. Miroslav Jandík postoupil v rámci českého mistrovství na čtvrtou příčku. Do cíle však chybělo několik desítek „ostrých“ kilometrů a zezadu začal útočil Václav Pech s lancerem novější specifikace. „Nerezignoval jsem a snažil jsem se svoji pozici uhájit.

Zároveň jsem však nehodlal jít kvůli jednomu místu do žádného většího rizika. Po první sérii tří zkoušek to vypadalo nadějně. Rozhodnutí však padlo až na závěrečné vložce ve Strážově, kde jsme opět obuli intermédia Matador. Pecha jsme za sebou udrželi o 3 sekundy!“, komentoval závěrečné drama Jandík.

„Technika fungovala bez problémů, když opomenu jedny hodiny, vyvarovali jsme se všech krizových momentů. Po dvou nepříliš povedených sezonách se snad konečně blýská na lepší časy. Na Šumavě nám hodně pomohl můj otec, který dělal ledového špiona. Velký dík patří vedle našich sponzorů rovněž Martinu Březíkovi a Milanu Liškovi.“

Miroslav Jandík letos pojede kompletní seriál Mezinárodního mistrovství České republiky v rally. Ve velmi nabité konkurenci, která ve skupině produkčních vozů letos panuje, by považoval za úspěch umístění do pátého místa.

 V plánu týmu Matador Motorsport je také většina rallysprintů a hostování v Maďarsku, pravděpodobně při Rallye Budapest. Je samozřejmostí, že zlínská posádka Jandík – Chrastecký pojede výhradně na pneumatikách značky Matador. Slovenský výrobce pneumatik totiž již nabízí kompletní sortiment soutěžního obutí.

Šumava Rallye Klatovy 2006, MMČR

1. Mörtl – Schwarz (A, Subaru Impreza Sti) 2:25:53.0

2. Trojan – Řihák (CZ, Mitsubishi Lancer Evo 7) + 46.5

3. Gassner – Thannhäuser (D, Mitsubishi Lancer Evo 7) + 1:49.8

4. Jandík – Chrastecký (CZ, Mitsubishi Lancer Evo 7) + 2:01.1

5. Pech – Uhel (CZ, Mitsubishi Lancer Evo 8) + 2:04.1

 

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Rallye Šumava 2006 - foto Jiří Dokulil

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose