www.car.cz
 

Miroslav Cais na Šumavě skvěle. 5. místo a druzí nejlepší z našich !!
     26.2.2006 16:41 - tisková zpráva


Druhým podnikem letošní sezony byla Rally Šumava, která se jela opět v rámci Winter Cupu. Letošní počasí slibovalo pravé zimní podmínky ale v týdnu před soutěží se výrazně oteplilo a sníh který ležel na trati rychlostních zkoušek z části roztál a na tak posádky čekala loterie s výběrem vhodných pneumatik.

 

Úvod soutěže obstaral v pátek, již tradiční, Čínovský okruh, na kterém posádky musely odkroužit pět kol. „Zvolili jsme opatrný začátek. Na trati bylo moc bláta a vody,“ řekl po první rychlostní zkoušce jezdec.

 

První etapa pokračovala v sobotu, kdy na posádky čekaly úseky na Vimperecku.“Na úvodní sekci rychlostních zkoušek jsme dali úzké kola s hroty,“ vysvětlil volbu pneumatik fryštácký jezdec. Tato volba posádce vyšla. Třetím a čtvrtým časem na RZ 2 a 3 se vyhoupla do popředí absolutní klasifikace. Poté začal prestižní souboj o sekundy s Mirkem Jandíkem. 

I pro druhou sekci sobotní etapy volba pneumatik týmu vyšla. „Máme minimální náskok na Mirka Jandíka, je to super souboj“ dodal s úsměvem spolujezdec Pavel Ondrejčík.

 

„Na třetí sekci jsme jako většina zvolili pneumatiky D10 s hroty ( kolo 17“). Mirek Jandík ale obul úzké kola s hroty, což se ukázalo jako lepší volba a v součtu časů nás přeskočil o 7 sekund,“ komentoval průběh první etapy Miroslav Cais.

„Poslední tři rychlostní zkoušky pojedeme na plno,“ prozradil úmysly na závěrečné kilometry první etapy spolujezdec. Posádce se tak podařilo na Jandíka  najet 10,5 sekundy a  na konci sobotní etapy figurovala na 5. absolutně a o 3,5 sekundy před svým soupeřem.

V závěrečném servise se tým musel rozhodnou, zda ponechá zimní podvozek a malé brzdy. Na základě dostupných údajů od špiónů zvolili velké brzdy a zimní – měkčí podvozek.

Hned na první rychlostní zkoušce závěrečné etapy ale posádka zjistila, že velké brzdy byla dobrá volba, ale měkký podvozek nebyl příliš vhodný.
„Zbytky sněhu a ledu velmi rychle tály a auto bylo ve vysokých rychlostech na měkkém podvozku velmi těžce ovladatelné. Mirek Jandík, který zvolil tvrdší podvozek, nám čím dál tím víc odjížděl. Navíc zezadu se k nám neskutečně rychlou jízdou přiblížil na minimální rozdíl Vašek Pech. Za daných podmínek jsme neměli šanci udržet kluky za sebou,“ popsal průběh druhé etapy Miroslav Cais.

V cíli tak posádce patřilo 7. místo absolutně a 6. mezi produkčními vozy. V rámci Winter cupu Miroslav Cais s Pavlem Ondrejčíkem obsadili 5. místo a byli zároveň druhou nejlepší českou posádkou.

Nadcházející  Rally Tatry se posádka týmu Cais Motosport z důvodu pracovního zaneprázdnění  nezúčastní. Dalším startem tak bude až květnová rally Český Krumlov.

 

Cais Motosport

 

Foto: Petr Sagner


 
 
Fotogalerie:   Rallye Šumava 2006 - foto Jiří Dokulil

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose