www.car.cz
 

ABECEDA XXV. ročníku Valašské rally 2006
     2.3.2006 12:07 - tisková zpráva


 A             Autoklub RS – Vsetín v AČR

Pořadatelem XXV. ročníku Valašské rally 2006 je Autoklub RS – Vsetín v AČR. Organizátorem rally je pak na základě smluvního ujednání AutoMotoKlub Rallye Sport - Vsetín a jeho pobočka organizovaná při valašskomeziříčském Středisku volného času Domeček.
replica watches                 Kontakt: tel.: / fax:                +420 571 419 726                                                                                                        

                               gsm:                      +420 603 265 525

                               e-mail:                   mirhos@quick.cz

                               internet:                 www.valasskarally.com

                                                                    

B             BEZPEČNOST

Rychlostním zkouškám bude každý přihlížet na vlastní nebezpečí. Je tedy v zájmu diváka, aby se řídil pokyny pořadatelů přímo na trati i sděleními uvedenými v oficiálním programu rally a na dalších tiskových materiálech. Diváci na trati Valašské rally by se měli chovat tak, aby nepoškozovali přírodu a neohrozili dobré jméno automobilového sportu a pořadatele XXV. ročníku Valašské rally 2006.

 

C             CELKOVÝ PŘEHLED

www.bestreplica.me Celkový přehled o dosavadních ročnících Valašky, místech, kudy vedla a seznámení s regionem valašské automobilové soutěže přinese Almanach Valašské rally.

 

D             DOPROVODNÝ PROGRAM

Neopomenutelnou složkou XXV. ročníku Valašské rally 2006 se stane bohatý doprovodný program. Ten organizátoři soutěže připravují za úzké součinnosti se Střediskem volného času Domeček ve Valašském Meziříčí.

 

E             E-MAIL

Náměty a připomínky k organizaci a později také k samotnému průběhu XXV. ročníku Valašské rally 2006 je možné zasílat rovněž elektronickou poštou na adresu mirhos@quick.cz nebo pcd5553@seznam.cz .

 

F             FOLKLÓR

XXV. ročník Valašské rally 2005 se jede v kraji bohatém na folklórní tradice. Proto nad jejím konáním převzalo patronát rovněž Valašské království, pod jehož označením všechna soutěžní vozidla pojedou. Folklór se stane také součástí doprovodného programu rally a takzvaně k němu přičichnou i soutěžní posádky tím, že na start je doprovodí děti ve valašských krojích.

 

G             GARNITURA

Garnituru, nebo-li skupinu osob, která má podíl na přípravách Valašské rally tvoří lidé, kteří věnují přípravám a organizaci rally hodně svého volného času. Někteří z nich jsou u letošní Valašky rovněž po pětadvacáté.

 

H             HOSTÉ

Hosty Valašky, která si v roce 2006 připomíná čtvrtstoletí od svého prvního startu, by se měli stát významní představitelé veřejného, společenského a politického života nejenom vsetínského regionu. Mezi pozvanými budou i Karel Loprais, Jiří Raška a řada dalších.

 

CH          CHARAKTERISTIKA

Jubilejní pětadvacátá Valašská rally 2006, charakteristická náročností tratí rychlostních testů, je připravována mimo jiné ve znamení tří zásadních novinek. Jde o kategorizaci Valašky. Ta je spolu s dalšími jedenácti podniky zařazena jako čtvrtý závod do Rally Super Série, což je premiérová skupina automobilových soutěží, jejíž seznam tvoří vybrané rally z kalendáře Mezinárodního mistrovství České republiky a Mistrovství České republiky - sprintrally. Novinkou je také sedmidílný Pohár České republiky v rally, který Valaška zahájí a regionální přebor Čech a Moravy. Ten v roce 2006 tvoří pouze dvě soutěže. Valašská rally a Rally Teplice. Jubileum v roce 2006 si však nepřipomene pouze Valašská rally. Pomyslná oslava se dotkne i hostitelského města, které díky pochopení svých představitelů a většiny obyvatel vytváří tra-diční valašské automobillové soutěži podmínky, se kterými se Valaška zatím nikde jinde nesetkala.

 

Valašská rally si za dobu své existence získala mezi automobilovými soutěžemi velmi důležité a nezastupitelné postavení. Význam Valašky každoročně dokreslovala nejenom kompletní účast české soutěžácké špičky a řada zahraničních posádek, například z Velké Británie, Polska, Ruska, Ukrajiny, Slovenska, Itálie, Francie či Rakouska, ale též značný zájem sdělovacích prostředků a desítky tisíc diváků, které každoročně lemují tratě jejích rychlostních zkoušek. Lze předpokládat, že stejně tak tomu bude také v jejím jubilejním roce.

 

Hlavní dění kolem startu a cíle Valašky se odehraje ve Valašském Meziříčí na náměstí Míru obklopeném řadou historických budov připomínajících věhlas tohoto významného valašského města. Organizační zázemí, které je delegovanými činovníky i akreditovanými novináři hodnoceno jako jedno z nejlepších v republice, najde rally opět v prostorách valašskomeziříčské radnice. Administrativní a technická přejímka soutěžních posádek proběhne v servisu Autocentra LUKÁŠ Valašské Meziříčí – Bynina.

 

I               ITINERÁŘ

V itineráři XXV. ročníku Valašské rally 2006 budou mít soutěžní posádky zaznamenáno: celková délka rally – 451,26 km, počet rychlostních zkoušek – 11, celková délka rychlostních zkoušek – 147,02 km, počet sekcí – 4, počet etap – 2.

 

J              JIRKA

Letošní jubilejní ročník Valašské rally se opět pojede jako Memoriál Jiřího Sedláře, rodáka z Kašavy a bývalého vynikajícího soutěžního jezdce a kamaráda, který 13. srpna 1989 tragicky zahynul nedaleko obce Lešná u Valašského Meziříčí.

 

K             KRÁLOVSTVÍ

Patronát nad XXV. ročníkem Valašskou rally 2006 převzalo také Valašské království. Pod jeho vlajkou se soutěž pojede a jeho mezinárodní poznávací značkou budou všechna soutěžní vozidla označena. Informace o Valašském království je možné získat na www.valasske-kralovstvi.cz.

 

L             LIMIT

Počet akceptovatelných přihlášek je omezen limitem 120. XXV. ročník Valašské rally 2006 se budou moci zúčastnit vozidla, která odpovídají příslušným předpisům.

 

M             MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

Mediálními partnery XXV. ročníku Valašské rally 2006 se staly deník Naše Valašsko, regionální televizní stanice TV Beskyd a rozhlasová stanice Radio Apollo.

 

N             NOVÉ RYCHLOSTNÍ ZKOUŠKY

První etapa bude na třech náročných úsecích v okolí Hranic na Moravě a Valašského Meziříčí obsahovat šest zcela nových rychlostních zkoušek. Do itineráře druhé etapy je připravováno rovněž šest rychlostek, které jsou chystány do tří úseků a to v okolí Kelče a Lipníku nad Bečvou. Také ony budou obsahovat řadu dosud nejetých úseků.

 

O             ORGANIZACE

Valašská rally 2006 je připravována podle Mezinárodních sportovních řá-dů, Všeobecných předpisů pro rally mistrovství FIA, Sportovních předpisů mistrovství FIA, NSŘ a Zvláštních ustanovení. Výsledky XXV. ročníku Valašské rally 2006 budou započítávány do Rallye Super Série, Poháru České repuliky v rally a Regionálního přeboru Čech a Moravy. Valaška se takzvaně pojede i jako Memoriál Jiřího Sedláře.

 

P             PATRONÁT

Patronát nad XXV. ročníkem Valašské rally 2006 převzalo na základě lednového rozhodnutí rady město Valašské Meziříčí. Město na soutoku Vsetínské a Rožnovské Bečvy nazývané též valašské Athény, bude Valašskou rally hostit popáté. Jeho místostarostka Mgr. Dagmar Lacino-vá je členkou organizačního štábu rally.

 

R             REKORD

Rekordní počet vítězství na Valašské rally stále zaznamenává posádka Ladislav Křeček – Jan Krečman, která si palmu vítězství z Valašska odvezla celkem čtyřikrát. A to v letech 1991, 1992, 1994 a 1996.

 

S             SOUČÁST

Součástí doprovodného programu XXV. ročníku Valašské ra-lly 2006 se stane mimo jiné výtvarná soutěž dětí, autogramiády, soutěž dětí na dopravním hřišti, vystoupení valašskomeziříčských hudebních a tanečních souborů a mažoretek a řada dalších akcí.

 

T             TECHNICKÁ PŘEJÍMKA

Technická přejímka soutěžních vozidel XXV. ročníku Valašské rally 2006 bude mít své zázemí v areálu Autocentrum LUKÁŠ Valašské Meziříčí – Bynina (výpadovka na Přerov).

 

U             ÚSPĚCHY

Úspěchy či neúspěchy v podobě časů při průjezdech jednotlivých rychlostních zkoušek XXV. ročníku Valašské rally 2006 bude zaznamenávat a zpracovávat společnost PORS plus, s. r. o. Zlín.

 

V             VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ

Popáté se stane město Valašské Meziříčí místem, kde pořadatelé Valašské rally nacházejí pro svou práci optimální podmínky. Ve městě s bohatou historií, které je v současno-sti nejvýznamnějším průmyslovým a společenským centrem Valašska. Informace o městě je možné získat například na www.mestovalmez.cz.

 

 

Z             ZÁŠTITA

Záštitu nad XXV. ročníkem Valašské rally 2006 převzali předseda ODS ing. Mirek Topolánek a hejtman Zlínského kraje Libor Lukáš. Čestným předsedou organizačního štábu se stal poslanec Parlamentu České republiky a místopředseda ODS RNDr. Petr Nečas. Náměstek hejtmana Zlínského kraje Mgr. Josef Slovák je členem organizačního štábu rally.

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Monte Carlo 2006, foto Martin Viďourek, frozentime.cz

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose