www.car.cz
 

Valašská rallye a bezpečnost posádek i diváků
     8.3.2006 06:34 - tisková zpráva


Úspěch či neúspěch každé automobilové rally je neodmyslitelně spjat s chováním diváků na příjezdových komunikacích k jednotlivým rychlostním zkouškám i v jejich samotném okolí. Automobilovou rally na Valašku nevyjímaje.

Proto se pořadatel XXV. ročníku Valašské rally 200ž, Autoklub RS – Vsetín v AČR, spolu se svými partnery, s nimiž ve snaze zabezpečit kvalitní motoristický podnik vynakládá nemalé úsilí, obrací na všechny, kteří budou chtít průběh jubilejní Valašky sledovat, s výzvou apelující na maximální ukázněnost a žádá je o bezvýhradné respektování pokynů pořadatelů a traťových komisařů. Bude to
v zájmu bezpečnosti a zachování zdraví.

A ne jenom jejich. I tady by mělo platit, a možná i dvojnásob, že člověk by měl zůstat člověku člověkem. Valašskou rally v posledních letech každoročně navštěvují desítky tisíc lidí. „Naštěstí naprostá většina z nich patří k normálním lidem. Valašku tak doposud žádné zásadní potíže s diváky nepotkaly. Věřím, že tomu tak bude i letos,“ vyjádřil se ředitel rally Miroslav Hošák.

Valašskou rally sledují každoročně desítky tisíc diváků. Pořadatelé této jedné z nejkvalitnějších a nejnáročnějších automobilových rally v České republice doufají, že tak jako doposud, budou i při jubilejním ročníku bezproblémoví.

I přes tyto poměrně pozitivní zkušenosti s fandy Valašské rally pořadatel letošní jubilující Valašské rally pokládá při přípravě a organizaci soutěže, do níž je zapojeno na nejrůznějších stupních několik set dobrovolníků, důraz právě na bezpečnost. A to nejenom soutěžních posádek, ale také samotných diváků. Značná emfáze je a bude kladena například na výběr únikových zón a na důkladné a nepřehlédnutelné vyznačení zakázaných prostor.

Chtěl bych apelovat na všechny, kteří přijedou klání závodníků na jednotlivé rychlostní zkoušky Valašky sledovat, aby bezpodmínečně pokyny pořadatelů dodržovali a v zakázaných prostorech či únikových zónách se nezdržovali. Pokud budou chtít diváci kteroukoliv z rychlostních zkoušek sledovat, pak by si měli uvědomit, že tak budou činit na vlastní nebezpečí.

Je proto v zájmu jejich bezpečnosti a zachování zdraví, aby se důkladně seznámili s bezpečnostními pokyny, které jsou obsaženy v oficiálním programu rally. Zde je možné se rovněž seznámit s mapkami jednotlivých rychlostních testů. Jejich součástí je i podrobný popis zkoušky a vyznačení míst vhodných pro sledování soutěže.

Nikde jinde, než a v mapkách vyznačených prostorách, nemá nikdo co dělat. Lidé by si měli uvědomit, že svým případným nepřístojným jednáním mohou ohrozit nejenom sebe, ale i ostatní,“ řekl hlavní činovník pro bezpečnost XXV. ročníku Valašské rally 2006 Lubor Holzer s tím, že oficiální program Valašky bude možné zakoupit v síti čerpacích static celého Vsetínska.

PR

Autoklub RS-Vsetín v AČR, Bratří Hlaviců 127/7,755 01 VSETÍN
IČO : 750 59690                tel./fax : 571/419726 – mobil : 603/262525
==================================================================
Miroslav Hošák-INFO-Ho, organizování sportovních soutěží, Bratří Hlaviců 127, 755 01 Vsetín, IČO: 42086035
===================================================================

Určeno všem účastníkům Valašská rally 2006 

Vaše značka :  registrační číslo : 1560 AČR
Ze dne :  
Naše značka :  Autoklubu RS-Vsetín v AČR
Vyřizuje :  Hošák Miroslav
Tel/Fax :   571 419726, 603/262525
E-mail :  mirhos@quick.cz
Vsetín :   2006-02-28


INFORMACE pro soutěžící a posádky, které se zúčastní Valašské rally 2006
===================================================================

Pořadatel motoristického podniku Valašská rally 2006 podle klasifikace v souladu s Národními sportovními řády 2006 ohodnotí nejúspěšnější posádky v absolutním pořadí pobytovým poukazem pro 2 osoby do přímořského letoviska GARGANO v Itálii a to v sezónu podle termínu, který si určí sama posádka. Poukázka je na 11 pobytových dnů a 10 nocí včetně polopenze. Doprava na místo pobytu může být zajištěna autobusem cestovní kanceláře nebo vlastním osobním vozidlem (po dohodě s cestovní kanceláří).

Poukaz věnovala nejlepší posádce cestovní kancelář :

GARGANO TOUR s.r.o.
Cestovní agentura
Křížová 18
603 00 BRNO

tel. 542 219533-5
fax. 542 219536
kontaktní osoba : pí. Pospíšilová


Za pořadatele     Miroslav   H o š á k


 
 
Fotogalerie:   Okříšky 2006, foto od Sportfoto.cz

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose