www.car.cz
 

Peták po operační pauze nabírá rychlost. V Okříškách jel ale špatné gumy
     8.3.2006 06:40 - tisková zpráva


Po pauze způsobené operací a následnou rehabilitací nabírá Josef Peták rychlost pomalu, ale jistě. Zatímco na Šumavě s Alenou Benešovou  vybojovali po nedělním finiši stříbro ve skupině A. V Okříškách špatná volba pneu pro první kolo způsobila, že spolu s Liborem Joskou získali pohár „jen“ za umístění ve třídě a ve skupině A se na stupně vítězů nevešli. Zklamaní však nejsou.

 

Proti svým soupeřům měl Josef Peták nevýhodu v tom, že k Rallye Šumava nastupoval bez jakéhokoli treninku. Řada měsíců bez volantu a také úbytek fyzické kondice byl zejména v sobotu patrný. V sobotu jsme mohli nejprve sledovat jeho napínavý duel s Vladimírem Bergerem a v neděli pro změnu stahoval náskok Itala Gonza. I díky tomu, že v neděli chytil to správné tempo a byl na trati nejrychlejší mezi áčkovými dvoukolkami, se mohl radovat z druhého místa ve skupině A, což bylo dokonce víc, než před soutěží očekával.

V Okříškách již tradičně vystřídal na sedadle spolujezdce Alenu Benešovou Libor Joska. Díky obrácenému startovnímu pořadí si na svůj start do prologu oba počkali dost dlouho na to, aby jim spolehlivě vychladly pneumatiky. Nebylo se tedy co divit jejich až devatenáctému času v celkovém pořadí. Mezi áčky byli čtvrtí.

I toto umístění by však v sobotu dopoledne brali. Sázka na široké pneu s hroty nevyšla a tak na prvních třech vložkách jen propadávali výsledkovou listinou. Pád se zastavil na konci třetí desítky absolutního pořadí a jedenáctém místě ve skupině A.

„Moc jsme si to tentokrát neužívali, zejména po ránu. Večer jsme končili jako poslední a ráno vyráželi na trať jako první. K tomu jsme vsadili na špatné pneu,“ vysvětlil slabé ranní časy Libor Joska. Po servisu a přezutí se razantně pustili do vylepšování své pozice. V té chvíli byli na trati druzí nejrychlejší ve sk.A a posunuli se na šestou příčku ve skupině. Ve třídě již brali pohár.

Před třetími průjezdy již bylo jasné, že výš už to asi nepůjde, tak zkusili trošku experimentovat s pneumatikami. Třetí rundu jsme již pojali jako testovací. Soupeři před námi byli daleko a jeli dobře, takže nebyla šance je stáhnout. My jim můžeme pogratulovat a slíbit, že příště se jim porážku budeme snažit vrátit. Celkově se nám soutěž líbila i když v pátek při prologu se zřejmě dobrý nápad nepodařilo dotáhnout do úspěšného konce, tak snad příště.

Také zrušení části třetí vložky se ukázalo jako zbytečné. Podle stop ve sněhu si to ale všechny posádky i při volném průjezdu docela užívaly. Pro nás je dobré, že jsme si spoustu věcí mohli vyzkoušet a těší nás i to, že auto fungovalo bez problémů,“ uzavřel opět Libor Joska.

Celkově brali Pepík s Liborem body za třinácté místo absolutního pořadí, čtvrté ve skupině A a odvezli si i pohár za třetí místo ve třídě S1600. S prázdnou tedy z Vysočiny neodjížděli, ale příště by již jejich kořist jistě měla být větší.

 

Milan Hauer

www.motorsport-review.cz

TISKOVÁ INFORMACE CZECH NATIONAL HROCH RALLY TEAM


 
 
Fotogalerie:   Okříšky 2006, foto Petr Bača

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose