www.car.cz
 

Příprava vozů Matějovského týmu pro novou sezóny vrcholí
     8.3.2006 12:47 - tisková zpráva


V dílnách společnosti ČESKOSLOVENSKÝ MOTORSPORT a.s. je nyní velmi rušno. Pomalu se tu dokončuje příprava většiny závodních vozů pro letošní sezónu.

Největší pozornost je nyní věnována dostavbě soutěžního tahače MAN TG - 410 A, který se pomalu rodí pod rukama zkušených mechaniků. "Prakticky stavíme celé nové auto", říká technický ředitel společnosti Roman Seidl. "Někde používáme nejnovějších konstrukčních prvků i technologií, např. u šasi, kompletně nový je i diferenciál. Jinde zůstáváme u osvědčených konstrukčních prvků - jako např. u amerických tlumičů (PENSKE), u brzdového systému (KNORR-BREMSE). Stejná bude pro letošní sezónu i telemetrie (MOTEC)."

Napilno je i na dalších stáních servisních dílen společnosti, kde se ve třech vyhotoveních připravují i vozy Škoda Octavia Cup a vozy Alfa Romeo 147 GTA. Na přípravu vozů se přijeli podívat také z měsíčníku AutoProfi. "Je velmi zajímavé vidět vozy během sezóny na tratích závodních okruhů, ale mít možnost alespoň na chvíli sledovat jejich přípravu během zimní přestávky, to je velice cenné. Nás tu dnes zajímá především stav přípravy závodního tahače MAN", řekl během své návštěvy ve středu 1. března v královéhradeckých dílnách šéfredaktor časopisu AutoProfi Ondřej Horský.

První testy nových vozů proběhnou v druhé polovině března, krátce po úvodní tiskové konferenci. Ta bude letos ve čtvrtek 23. března v Praze. Ještě před tiskovou konferencí ale proběhnou první povinné testy vozu Alfa Romeo 156 S 2000, jehož příprava před zahájením nového ročníku FIA WTCC se již nyní dokončuje v Itálii. 


http://www.csms.cz/


 
 
Fotogalerie:   Okříšky 2006, foto od Sportfoto.cz

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose