www.car.cz
 

A1 GP : Tomáš Enge se těší na oblíbenou trať
     10.3.2006 19:01 - tisková zpráva


Šampionát A1GP pokračuje o tomto víkendu předposledním podnikem, který hostí kalifornská Laguna Seca. Český tým bude opět reprezentovat Tomáš Enge.

Světový pohár motoristického sportu pokračuje nakonec tento víkend podle plánu, ačkoliv ještě o posledním víkendu prosákly informace, že silné deště narušily přípravu tratě natolik, že závod bude zrušen. Pořadatelé vyvinuli zvýšené úsilí a jezdce čeká závod na krásné a náročné trati, jejíž nejznámější zatáčkou je Vývrtka.

Enge se vrací na své oblíbené místo, v Laguně Seca triumfoval hned při svém prvním startu v roce 2002, kdy společně s Peterem Koxem vyhrál s Ferrari 550 Maranello třídu GTS závodu American Le Mans Series. O rok později projeli rovněž cílem jako první, ale prasklý airbox znamenal později vyloučení ze závodu. Český tým chce pokračovat v bodovém zisku z Mexika, kde bodoval v obou závodech, momentálně je na 11. místě A1GP.

 Tomáš Enge: Laguna Seca je nádherná trať a jedna z mých velice oblíbených, takže na tento víkend se hodně těším. Otazník je, co s tratí udělaly současné deště. Dvojnásobný bodový zisk z Mexika je před posledními dvěma závody dalším povzbuzením a věřím, že výsledkově to o tomto víkendu minimálně zopakujeme. Znalost tratě určitě není na škodu, zvláště když jde pro nováčky o poměrně náročný okruh.“

 

BPA


 
 
Fotogalerie:   Rally Vysočina, Okříšky 2006, foto Ivo Nesrovnal

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose