www.car.cz
 

Trhu ojetin už kralují fabie. Felicie po deseti letech až druhé
     13.3.2006 10:06 - tisková zpráva


           Nejprodávanějším ojetým vozem na českém trhu se stala Škoda Fabia. Ta nahradila téměř 10 let kralující felicii, kterou odsunula na druhé místo. „Prodeje fabií dlouhodobě rostly a doháněly starší felicie. V únoru jsme poprvé prodali více fabií než felicí a jarní sezóna tento trend pravděpodobně ještě posílí“ potvrzuje Tomáš Lachout, manažer prodeje společnosti AAA AUTO, podle kterého s v loňskému roce zvýšil počet prodaných fabií dvojnásobně, zatímco felicií jen o 5 %.

 

            Nejlevnější felicie lze nyní pořídit od 40 000 korun, fabie začínají na 110 000 Kč a na splátky si je mohou zájemci dovolit již od 1 300 korun měsíčně. „Měnící se poptávka nesouvisí jen s poklesem cen, ke kterému došlo koncem roku, ale především s vyššími požadavky motoristů, kteří jsou stále náročnější a fabia je pro ně standardem, “ dodal Tomáš Lachout. AAA AUTO nabízí  celkem 585 felicií a 474 fabií.

 

 Škodovky tvoří v bazarech až 50 % prodávaných vozů, jen felicie s fabiemi pokryjí 30 % celkového trhu. Dlouhodobě kralující felicie se vyráběly v letech 1994 až 2001 a v česku se staly fenoménem. AAA AUTO jich jen v roce 2005 prodalo 7 650. Fabie se začaly vyrábět v roce 1999 a nyní přebírají pozici levného rodinného vozu. Technicky jsou navíc mnohem vyspělejší. V základní výbavě mají servo, airbag, disponují lepším podvozkem a jsou bezpečnější.

 

 

------------------------------

Škoda Felicia

Levný automobil s jednoduchou konstrukcí, dostupným servisem a náhradními díly. Dobře si drží cenu jako ojetina.

 

Škoda Fabia

Kvalitní vůz se solidní základní výbavou, levným a snadno dostupným servisem a  nízkými náklady na provoz.

 

 

PR
Petr Nešpor

Tiskový mluvčí
AAA AUTO a. s.


 
 
Fotogalerie:   Off Road Trial Krnov od Pavla Malého

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose