www.car.cz
 

Nový motocyklový seriál dává šanci VŠEM. Vytrvalostní závody pro každého
     16.3.2006 09:02 - tisková zpráva


NOVÝ MOTOCYKLOVÝ SERIÁL DÁVÁ ŠANCI VŠEM
Motto seriálu: „Ze silnice rovnou na závodní dráhu…závody pro každého!“


V roce 2006 startuje pod názvem Czech Endurance Cup 2006 supported by Pirelli (C.E.C.) nový národní pohárový vytrvalostní seriál motocyklových závodů na okruzích zaměřený především na amatérské jezdce, otevřený i pro jezdce s licencí. Hlavním partnerem seriálu je společnost A Spirit, oficiální distributor pneumatik značky Pirelli.

Cílem C.E.C. je podpořit všechny motorkáře, kteří si chtějí buď jen užít jízdu na kvalitní závodní dráze, nebo pomýšlejí na závodní budoucnost a neví jak a kde začít. Dlouhodobým cílem C.E.C. je přispět k rozšíření domácí závodnické základny. C.E.C. má oslovit ty, které láká atmosféra závodů na okruzích a kteří by si rádi na vlastní kůži vyzkoušeli, jaké to je, stát na startu skutečného závodu. Nedílnou součástí celého projektu je technická a materiálová podpora týmů a jezdců, díky níž se C.E.C. stává nejdostupnější formou závodů motocyklů na okruzích v České republice.

Tato podpora je garantována výjimečnou spoluprácí s partnery seriálu.
C.E.C. je vytrvalostní čtyřhodinový závod, který se dá absolvovat na běžných produkčních motocyklech s minimálními úpravami. Požadavky na výstroj jezdců vychází ze standardního vybavení, které je třeba pro jízdu na běžných komunikacích. C.E.C. dává šanci na dobré umístění všem bez rozdílu a svým
charakterem potírá i rozdíly ve výkonnosti mezi motocykly.

V tomto závodě není důležitá maximální rychlost, ani nejrychleji zajeté kolo. Nejdůležitější je týmová souhra, motocykly, které vydrží celodenní zátěž a vyrovnané časy všech jezdců v týmu.

C.E.C. je rozdělen do několika kategorií zvolených tak, aby co nejvíce odpovídaly prodejním verzím motocyklů. Pro rok 2006 jsou v rámci C.E.C vypsány následující tři kategorie:
Supersport 600 - sportovní kapotované motocykly do 650cc dvoudobé i čtyřdobé
Supersport 1000 - sportovní kapotované motocykly nad 650cc čtyřdobé
Naked Bikes - nekapotované cestoví motocykly s objemem motoru alespoň 400cc

Podpora amatérských jezdců i týmů se zrcadlí i ve způsobu vyhlašování jednotlivých závodů, ale i celého seriálu. Po každém závodu budou vyhlášeny tři nejlepší amatérské týmy v každé kategorii, stejně tak jako na konci letošního seriálu při celkovém hodnocení. Všechny týmy budou v průběhu celého seriálu sbírat body do hodnocení za rok 2006.

Kromě nejlepších amatérských týmů budou vyhlašovány i absolutní vítězové jednotlivých závodů i celého seriálu C.E.C.

V roce 2006 se v rámci C.E.C. uskuteční tři závody, všechny na brněnském Automotodromu. Termíny závodů jsou:
17.5. 2006
17.7.2006
16.10.2006

Letošní ročník C.E.C. je ročníkem zahajovacím a pokud se setká u motorkářské veřejnosti s pozitivní odezvou, bude se konat i v letech následujících. V roce 2007 by měl zavítat i na mostecký okruh a v budoucnu snad i na některou z tratí v okolních zemích.

Pořadatelem C.E.C. je společnost IVRacing ve spolupráci s agenturou MAACH41. Všechny informace o seriálu jsou na www.cec.cz , kde jsou i přihlášky a kontakty na pořadatele.

Projekt k sobě přitahuje pozornost již od samého vzniku, o čemž svědčí i mimořádná návštěvnost internetových stránek www.cec.cz, které po necelých dvou týdnech provozu navštívilo již více než 2 000 lidí a předběžnou přihlášku zaslalo 13 týmů.

 

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Český tým Intermoto na MS Supersport v Austrálii 2006

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose