www.car.cz
 

Na Polygonu Most nejvyšší šéf hasičů i prezident AČR - CHVÁLÍ AREÁL
     16.3.2006 22:44 - tisková zpráva


NA POLYGONU MOST SE STŘÍDAJÍ OSOBNOSTI

NEJVYŠŠÍ ŠÉF HASIČŮ I PREZIDENT AUTOKLUBU CHVÁLÍ AREÁL

V posledních dnech a týdnech se v areálu Centra pro výuku bezpečné jízdy na Polygonu Most střídají představitelé nejrůznějších institucí i firem. Kurz tady v posledních dnech absolvovali například krajští ředitelé Hasičského záchranného sboru ČR, proběhlo tu i výjezdní zasedání prezidia Autoklubu České republiky.

O tom, že zde proběhlo už několik kurzů, kde se střídali řidiči hasičských cisteren, se všeobecně ví. „Jedná se o pilotní cyklus kurzů, který budeme vyhodnocovat v dubnu. Na základě toho bychom se rozhodli o pravidelném zařazování takových zdokonalovacích cvičení do výcviku všech strojníků našich vozidel. Bude ještě podle všeho nutné přizpůsobit metodiku našim specifickým potřebám, ale to už by neměl být problém. Každopádně to, co se zde řidiči učí, je velice  potřebné a jednoznačně prospěšné,“ řekl generálmajor ing. Miroslav Štěpán, který je generálním ředitelem HZS ČR a náměstkem ministra vnitra.

O polygonu jako o unikátním areálu, který nemá v rámci republiky konkurenci, se vyjadřoval také prezident Autoklubu České republiky  PaedDr. Roman Ječmínek. Prezidium AČR mívá výjezdní zasedání často na nejrůznějších místech, která mají cokoli společného s motorismem a tak přítomnost jeho členů v Mostě byla navýsost logická.

Máme dvě hlavní sféry činnosti. Kromě toho, že působíme jako nejvyšší autorita v oblasti motoristického sportu, neméně sil věnujeme i aktivitám při zvyšování bezpečnosti silničního provozu. Byl jsem tady loni v listopadu při otevírání areálu a jsem rád, že polygon funguje.

Když pominu sousední rakouské cvičiště, dá se o tom mosteckém mluvit jako o bezkonkurenčním dokonce v rámci střední Evropy. Myslím, že je naprosto legitimní, když dnes jako autoklub lobbujeme za přijetí takových zákonných úprav, aby pro řidiče, kteří profesionálně jezdí takzvaně pod majáčky, byl výcvik v takovém areálu povinný.

Samozřejmě by se nám líbilo, kdyby se mohl takto zdokonalit úplně každý řidič, ale to by po republice muselo být podobných areálů alespoň deset,“ dodal Roman Ječmínek.

PR

(16.3. 2005) 


 
 
Fotogalerie:   Offroad Maraton Podbořany 2006 od M. Jenčíka

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose