www.car.cz
 

Vojtěch Štajf žhavil své subaru na okruhu v Sosnové
     21.3.2006 18:45 - tisková zpráva


ŠTAJF ŽHAVIL SUBARU V SOSNOVÉ

Třetí podnik Mezinárodního mistrovství ČR se neodvratně blíží a posádka Vojtěch Štajf – Jiří Černoch si na slovenské Rallye Matador Tatry rozhodně nechce pohoršit svou dosavadní výtečnou čtvrtou příčku průběžného pořadí šampionátu. Ani konkurence ale nespí, a tak se našlo dostatek důvodů pro testování týmu Subaru ČR – deník Blesk na autodromu v Sosnové. 

Po úspěšném úvodu sezóny na kluzkých tratích rakouské Jänner Rallye a klatovské Rallye Šumava navštíví tým Subaru ČR – deník Blesk při své pouti Mezinárodním mistrovstvím ČR 2006 už třetí zemi, Slovensko. Protože se ale jaro důrazně hlásí o slovo, přijdou při Rallye Matador Tatry už nejspíš ke slovu nastavení a pneumatiky pro asfaltové tratě.

Ty pak budou vládnout po celý zbytek sezóny a i bílomodrý vůz Subaru Impreza Spec. C si proto na ně musel začít zvykat. Tým s velkým předstihem naplánoval testování na polovinu března, zima si ale nedala letos říct, takže i v pátek před svátkem Josefů na autodromu v Sosnové vládl sníh. Správci areálu ale vlastní trať dobře připravili a odklidili, což čerstvě dvaatřicetiletý Vojtěch Štajf kvitoval s povděkem:

Trochu jsme se báli, že plánovanou přípravu na jarní soutěže zhatí letošní zimní prodloužená, všechno ale dopadlo dobře. Autodrom nás přivítal mokrým asfaltem, což umožnilo alespoň částečné otestování vozu pro podmínky, jaké budou nejspíš panovat na Slovensku. Naši soupeři totiž pilně zbrojí, a tak jsme i my museli v rámci nově rozšířené homologace náš vůz vylepšit.

Nyní čekáme na dodávku nových dílů brzdového systému a podvozku z britského Prodrive, zejména pořízením nových brzd AP Racing by se naše Subaru mělo výrazně zrychlit, takové úpravy ale samozřejmě stojí další prostředky. Naši partneři pro nás však mají pochopení a proto jsme jim takto chtěli svezením při našem testování poděkovat.“

Jak již zmiňuje jezdec, testování se aktivně zúčastnili i zástupci některých partnerů týmu Subaru ČR – deník Blesk. Štajf si díky tomu mohl vyzkoušet i chování vozu s dvojčlennou posádkou, což bylo dobrou simulací skutečného vyvážení vozu na soutěžní trati.

Někteří z dočasných „co-pilotů“ si pouze vychutnávali svezení v soutěžním voze, jiní se se zájmem vyptávali na funkce jednotlivých komponentů. K těm aktivnějším patřila dáma – ing. Milada Srpová, vedoucí divize Elektrické hobby nářadí společnosti Bosch, a tak nám nedalo, abychom se nezajímali o vztah jejího zaměstnavatele k motoristickému sportu:

Přítomnost společnosti Robert Bosch v rallye má svou logiku, vždyť vyrábíme nejen automobilové příslušenství – mnozí fandové určitě poslouchají také autorádia Blaupunkt, a námi podporovaný tým Subaru ČR – deník Blesk používá elektrické nářadí naší značky…“

V průběhu testování naštěstí nedorazila k České Lípě ani sněhová vánice, která se proháněla nad Prahou, celý den tedy bylo možné považovat za velmi vydařený. Spokojen byl i ing. Zdeněk Zikmund, obchodní a marketingový ředitel SUBARU ČR, který shrnul jednoroční účinkování týmu na soutěžních tratích:

Hned od začátku naší spolupráce s Vojtou Štajfem jsme měli pocit, že se věc uchopila za správný konec. Výsledky se dostavovaly nejprve jen dílčí, vítězství na Rally Bohemia 2005 ale ukázalo, že se drobné mouchy na voze postupně daří vychytat. Letos už je Subaru nepřehlédnutelné i spolehlivé a v záplavě vozů konkurenční značky se důrazně prosazuje. Rádi bychom teď došli i k druhému kroku a začali za pomoci Vojtových výsledků naše soutěžní vozy mezi závodníky více šířit.“

Karel Špaček        
Media team


 
 
Fotogalerie:   Italian Baja 2006 , foto Jan Percl

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose