www.car.cz
 

O víkendu : Valaška nebo maďarská Egger rallye ??
     28.3.2006 10:46 - Pavel Jelínek


Populární Valašská rallye startuje právě o nadcházejícím víkendu. Přesněji řečeno  dříve  byla dosti populární a nyní je poněkud  odstrčená a zlí jazykové tvrdí, že se ani nepojede, i  když pořadatelé slibují, že se pojede. A vše tomu  i nasvědčuje.

Je tu ovšem malý  problém pro fandy rallye, o kterém jsme v zásadě psali před pár dny ( Také letos s překrýváním termínů : motoristické víkendy na roztrhání ).

Termín Valašské rallye se  kryje s termínem maďarské Egger rallye, která se započítává do maďarského, ale také do slovenského šampionátu. A hlavně, zatímco u nás vozy WRC prakticky "vymřely", v Maďarsku jich pojede docela slušná  hromádka !!

Valašsko zase láká na  některé moc pěkné   úseky, když celkem  je připraveno jedenáct rychlostních testů o délce 141 km.

Egger rallye  je  hlavně  asfaltová a představit se zde má celkem sedm speciálů kategorie WRC, mimo jiné dva piloti s ex-továrními Peugeoty 307 WRC. K vidění zde ale budou  i třeba Octávie WRC atd.

Z našinců zde budou k vidění Pavel Valoušek s Ignisem a za připomenutí jistě  stojí i start Emila Trinera s Fábií Kit Car. Už kvůli této dvojici  by účast stála  za  úvahu....

Na seznamu přihlášených na Valašskou ralye se objevilo pět desítek posádek, s jediným WRCéčkem by měl přijet Leoš Flídr, který toho  zatím letos ale příliš mnoho nenajezdil, i když jinak prohlašuje,  že chce vyhrát  Super sérii.....

Zajímavostí je start fotografa vickiho, tedy Viktora Hausknotze, dobře známého i z  našich  stránek z jeho  fotogalerií i článků. A Valašsko uvidí i třeba premiéru hustopečského Martina Rady se zcela novou Alfou Romeo třídy N3. Ten se s novým  vozem chystá  především na  svoji domácí rallye, která se pojede  v polovině  dubna, a na Valašsko jede především testovat. Startovní listina zde.

Obě akce jsou jistě lákavé, no ale Valaška je  asi pro většinu našinců dostupnější.... I když koneckonců  ti  největší  fanatici mohou navštívit obě akce.  Protože v Maďarsku se pojede hlavně v sobotu a neděli .... Z Valašska by tedy šlo přejet do Maďarska.


 
 
Fotogalerie:   Rallye Světlá , foto Luboš Novosád - kuriozita !!

 
 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose