www.car.cz
 

Velikonoční AGROTEC WÜRTH rally Hustopeče představuje trať
     29.3.2006 13:48 - Pavel Jelínek


Do startu AGROTEC WÜRTH rally 2006, která bude druhým podnikem šampionátu v jednodenních sprintrally, zbývají zhruba tři týdny. Pomalu se také blíží uzávěrka přihlášek, stanovená na 3. dubna. S více než dvoutýdenním předstihem přinášíme představení diváckých míst nováčka v MČR.

 

„Pořadatelé v letošním ročníku stanovili a připravili na trati celkem 6 diváckých míst. Vzhledem k časovému harmonogramu doporučujeme vybrat si jedno místo a na něm setrvat na oba průjezdy,“ říká ředitel soutěže a stavitel trati zároveň Rudolf Kouřil. Všechny tři úseky RZ na sebe navazují s minimálními přejezdy. V polovině soutěže je naplánována servisní zóna v Zaječí. První a třetí RZ od sebe například dělí 42 minut. Mezi prvním a druhým průjezdem každé RZ je zhruba 2 a půl hodiny. Takže přejíždění na jinou erzetu není nijak nereálné. Na druhou stranu případné čekání na další průjezd není nijak dlouhé.

 

RZ 1,4 Uherčická ( první vozidlo 8:21 a 11:02 hod.)

 

Divácké místo 1A

Popis: Toto místo je totožné s loňským, kvůli výhledu diváků bude však jeho hranice při dodržení bezpečnosti posunuta blíž k trati. Místo je vlevo ve směru jízdy soutěžních vozů. Vozidla přijíždějí prudkým sjezdem směrem zprava, dobržďují mezi dvěma rychlými zatáčkami s horizonty a prudce odbočují vpravo.

Přístup: Vozidla diváků je možné parkovat na komunikaci mezi obcemi Starovice a Uherčice. Divácké místo se nachází asi 150 metrů chůze od silnice.

 

 

RZ 2,5 Divácká ( první vozidlo 8:39 a 11:20 hod.) – zcela NOVÁ RZ !!

 

Divácké místo 2A

Popis: Toto divácké místo v obci Kurdějov je odděleno od trati RZ korytem potoka, je asi 300 metrů dlouhé a je umístěno vpravo ve směru jízdy soutěžních vozidel. V jeho první části vidíte přijíždět vozidla proti vám, dobržďovat do ostré levé a akcelerovat na rovinu v délce asi 200 metrů, na jejímž konci se opět brzdí do retardéru. Po jeho projetí následuje výjezd pravou zatáčkou do stoupání.

Přístup: Do obce Kurdějov dojedete po silnici spojující Hustopeče s Horními Bojanovicemi s následným odbočením vlevo na účelovou komunikaci asi 1,5 kilometru po projetí podjezdu pod dálnicí.

 

Divácké místo 2B

Popis: Křižovatka nad obcí Nikolčice s retardérem a prudkým odbočením vpravo okolo ostrůvku do následující levé zatáčky v klesání. Místo je stanoveno na poli vlevo od komunikace ve směru jízdy soutěžních vozidel.

Přístup: Z obce Nikolčice, zde zaparkovat a dojít asi 500 metrů pěšky.

 

Divácké místo 2C

Popis: Komentovaná divácká zóna v obci Diváky. Prostory pro diváky jsou situovány jednak vpravo ve směru jízdy (vyvýšená terasa u kostela, na trať je pohled z nadhledu) a vlevo ve směru jízdy (zahrada zámku, část komunikace směrem na Šitbořice, část prostoru návsi ).

Vozidla přijíždějí klesáním s pravou zatáčkou na náves, dobržďují v táhlé levé (komunikace je v ní rozdělena betonovými svodidly). Následuje dvakrát ostrá pravá okolo ostrůvku a dvojitá levá (částečně protisměrem na rozdělené komunikaci) na místní komunikaci. V této části bude měřen mezičas, který bude uveřejněn na informační tabuli a dvojice komentátorů bude diváky informovat průběžně o dění na celé trati.

S velkou pravděpodobností bude v tomto prostoru nainstalována i velkoplošná obrazovka, na níž bude možné sledovat přijíždějící vozidlo již asi 200 před tímto místem - ve zpomalovacím retardéru na začátku obce. Po projetí všech vozidel RZ 2 by na této obrazovce měly být promítány záběry ze startu rally a RZ 1,4. Ve druhé části této divácké zóny je možno vidět průjezd po úzké místní komunikaci s mírnými dvěma levými zatáčkami a dobržděním do prudké pravé na hlavní silnici.

Přístup: 1. Zaparkovat na silnici Šitbořice - Diváky po pravé straně ve směru ze Šitbořic (PROSÍME PONECHAT VOLNÝ JÍZDNÍ PRUH PRO VÝJEZD SANITNÍCH VOZIDEL!!!!) a dojít pěšky 150 až 800 metrů (dle času příjezdu a místa zaparkování).

 2. Dojet do spodní části obce Diváky ve směru od Boleradic resp. Martinic, zaparkovat v obci a dojít pěšky rovněž 150 až 800 metrů (dle času příjezdu a místa zaparkování).

 3. Pro diváky z Brna je možnost příjezdu autobusem linky 720165 spoj 1 s odjezdem z ÚAN Brno Zvonařka v 6:35 (přijedete na první průjezd) nebo spoj 5 s odjezdem z ÚAN Brno Zvonařka v 9:00 (přijedete na druhý průjezd). Oba autobusy zastaví přímo v komentované divácké zóně. Zpět autobus odjíždí z obce Diváky ihned po otevření tratě po druhém průjezdu.

 

Poznámka: velmi pěkné pasáže nabídne tato RZ také v lesní pasáži, kde ale nejsou připravena  divácká místa. Nicméně příjezd je možný např. před uzavřením trati nebo po komunikacích, vedoucích k trati RZ.

 

RZ 3,6 Velkopavlovická (první vozidlo 9:03 a 11:44 hod.)

 

Ponechaná tři oficiální divácká místa na této RZ jsou totožná s loňskými (další dvě byla oproti loňsku vynechána z bezpečnostních důvodů).

 

Divácké místo 3A

Popis: Křižovatka za obcí Němčičky, místo je umístěno vpravo ve směru jízdy soutěžních vozidel. Vozidla přijíždějí zleva v prudkém klesání po úzké místní komunikaci a odbočují před mostem prudce vlevo na širokou komunikaci. Tradičně je v tomto místě vysoká vrstva drobného štěrku, což činí nájezd poměrně obtížným.

Přístup. Vozidla zaparkujte v obci Němčičky.

 

Divácké místo 3B

Popis: Křižovatka za obcí Bořetice v části Kraví Hora. Místo je umístěno vlevo ve směru jízdy soutěžních vozidel v úseku, kde po velice rychlé pasáži musejí v široké levé zatáčce vozidla začít snižovat rychlost, na krátké rovince dobrzdit a prudce odbočit vpravo na místní komunikaci.

Přístup: Vozidla je možné zaparkovat buď v obci Bořetice nebo na silnici Bořetice - Němčičky po pravé straně ve směru z Bořetic (PROSÍME PONECHAT VOLNÝ JÍZDNÍ PRUH PRO VÝJEZD SANITNÍCH VOZIDEL!!!!) a dojít pěšky 100 až 800 metrů (dle času příjezdu a místa zaparkování).

 

Divácké místo 3C

Popis: Křižovatka několika komunikací na úzké místní komunikaci. Všechny části místa jsou umístěny vlevo ve směru jízdy soutěžních vozidel, část na vyvýšené rampě nad tratí. Vozidla přijíždějí v táhlém stoupání přes pravou zatáčku, dobržďují do pravoúhlé levé, následuje po 40 metrech pravoúhlá pravá a po dalších 20 metrech pravoúhlá levá do aleje.

Přístup: Na toto divácké místo je autem přístup po úzké místní komunikaci z obce Velké Pavlovice, ale tato komunikace se může snadno stát neprůjezdnou. Proto pořadatelé doporučují zaparkovat v obci Velké Pavlovice a na místo dojít pěšky (asi 1,5 km).

 

 

Vlastní soutěž se jede v sobotu 15. dubna, takže po ní bude následovat prodloužený velikonoční víkend. Vstup na rally je zdarma, programy budou k dispozici na benzínových pumpách v okolí centra soutěže, či přímo v AGROTECu Hustopeče. Přihlášky v elektronické podobě i zvláštní ustanovení s časovým harmonogramem jsou k dispozici na oficiálních internetových stránkách soutěže. Pozor, uzávěrka přihlášek je již v pondělí 3. dubna do půlnoci.

 

Hlavní partneři akce jsou: generální sponzor: Würth

Hlavní sponzoři: Eurotel, CAC LEASING, CASTROL, Česká pojišťovna

 

 

Oficiální stránky: http://www.AGROTECautoklub.cz/

                          http://www.AGROTEC.cz/

 

 

 

Tisková informace 2. AGROTEC WÜRTH rally 2006 č.6

V Brně 28. března 2006

 

Pavel Jelínek

Media servis

www.car.cz , www.motormix.cz 

 

 

Časový harmonogram II. Agrotec Würth Rally Hustopeče 2006

 

Sobota 15. dubna 2006

 

RZ 1 Uherčická           9,24 km     8:21 hod.

RZ 2 Divácká             13,23 km    8:39

RZ 3 Velkopavlovická  15,31 km    9:03

 

RZ 4 Uherčická            9,24 km    11:02

RZ 5 Divácká             13,23 km    11:20

RZ 6 Velkopavlovická  15,31 km    11:44

 

Celková délka 75,56 km

 

 

 

Adresa  a spojení na pořadatele:

                                     

                                      Agrotec autoklub v AČR

Brněnská 74

693 01 Hustopeče

 

tel: +420 519 402 308-9

fax: +420 519 402 308

mobil: +420 723 635 610,+420 602 721 314

e-mail: rcerna@agrotec.cz


 
 
Fotogalerie:   Rallye Český Krumlov 2005, foto Ivo Nesrovnal

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose