www.car.cz
 

Valašku odstartovala tisková konference. Vše připraveno
     29.3.2006 21:39 - tisková zpráva


JUBILEJNÍ VALAŠSKOU RALLY ZAHÁJILA TISKOVÁ KONFERENCE

Ve středu 29. března se v budově Městského úřadu ve Valašském Meziříčí uskutečnila tisková konference. Jejím smyslem bylo informovat žurnalistickou veřejnost o přípravách XXV. ročníku Valašské rally. Kromě novinářské veřejnosti přijali pozvání také představitelé hostitelského města rally Valaš-ského Meziříčí, starosta JUDr. Jiří Kubeša a místostarostka Mgr. Dagmar Lacinová. Posádky zastu-poval Jaroslav Jugas.

Šedesát posádek z pěti zemí je přihlášeno k jubilejní XXV. Valašské rally, která odstartuje 31. března na náměstí ve Valašském Meziříčí. Ve dvoudenním zápolení budou čelit nástrahám 417 kilometrů dlouhé tratě s 11 rychlostními zkouškami o celkové délce 140 kilometrů, které je zavedou do okolí Valašského Meziříčí a Hranic na Moravě. Úvodní etapa bude zahájena v pátek v 16:55 hodin a skončí ve 23:12 hodin.

Sobotní část bude mít opět start i cíl na valašskomeziříčském náměstí. První vůz vyjede na trať v 10:40 hodin, v cíli bude odmávnut v 17:08 hodin. „Trať nebude vůbec jednoduchá,“ upozornil na tiskové konferenci ředitel Valašské rally Miroslav Hošák. Některé rychlostní zkoušky budou totiž zcela nové. „Všechny úseky jsou průjezdné, pouze v oblasti Němetic se start rychlostních zkoušek nachází pod úrovní hladiny řeky Bečvy. Pokud by se vylila, posuneme ho jinam.“

Hlavním favoritem bude posádka Leoš Flídr – Bohumil Ehl s vozem Škoda Octavia WRC. Jejím nej-větším soupeřem by se měli stát Eddy Schlanger se spolujezdcem Richardem Wachterem z Rakouska na voze Mitsubishi EVO VI. „Do boje o přední příčky ale může zasáhnout až deset posádek,“ podotkl zástupce tiskového střediska Valašské rally Roman Ordelt.

Valašská rally je specifická svými technickými úseky a malou tolerancí s omezenou možností oprav,“ prohlásil Jaroslav Jugas, jenž bude ve Škodě Octavia 2.0 spolujezdcem Vladimíra Bergera. „Úzké profily tratě budou velmi náročné. Snad se úspěšně srovnáme i s průjezdy pozdně večerními zkouškami, při kterých kromě tmy lze očekávat i mlhu,“ věří zkušený spolujezdec, který si letos připomíná 20 let od prvního vstupu do světa automobilových soutěží.

Jezdecké umění soutěžních posádek podél tratě pravidelně sledují desítky tisíc diváků. Které budou nejvíce atraktivní? „Například zajímavý horizont se skokem před Jasenicemi, průjezd okolo autobusové zastávky do cíle rychlostky v Hluzově nebo protisměrné obracečky v cílových úsecích zkoušek mezi Klokočí a Milenovem,“ doporučuje ředitel soutěže Miroslav Hošák.

Letošní Valašská rally bude zařazena do několika seriálů. Stane se čtvrtým podnikem dvanáctidílné české novinky Rallye Super Serie, druhým podnikem sedmidílné Škoda rallye Facia Cup a prvním závodem sedmidílného přeboru České republiky v rally. Její výsledky budou započteny také do Regionálního přeboru Moravy.

Valašské Meziříčí bude centrem Valašky už popáté. „Těší nás, že jedna z nejznámějších a nejvýznamnějších automobilových soutěží v republice je spojována s naším městem,“ uvedl starosta Jiří Kubeša. Vedle radnice, která poskytne zázemí organizačnímu štábu, pořadatele podpoří Středisko volného času Domeček. Děti z tamních zájmových kroužků se postarají o doprovodný kulturní program. V jeho rámci budou v pátek od 12 hodin na náměstí k vidění vystoupení mažoretek, ukázky romského folkloru či aerobiku. Na startovní rampu budou soutěžní vozy doprovázet děti ve valašských krojích.

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Rallye Světlá , foto Luboš Novosád - kuriozita !!

 
 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose