www.car.cz
 

Brno bude patřit automobilovým odborníkům (a truckům): AUTOTEC 2006
     3.4.2006 07:29 - tisková zpráva


Brno bude patřit automobilovým odborníkům

 

Mezinárodní veletrh užitkových automobilů, autodílů a servisní techniky AUTOTEC 2006 je za dveřmi. Ve dnech 3. – 7. 6. 2006 proběhne na výstavišti v Brně již 11. ročník této odborné motoristické výstavy, která je jedinou motoristickou výstavou tohoto druhu ve střední Evropě. O prestiži AUTOTECu svědčí také jeho zařazení do kalendáře mezinárodních výstav organizace O.I.C.A.

 

 „AUTOTEC se v současné době řadí mezi nejvýznamnější  veletrhy užitkových automobilů v Evropě. S naší akcí je srovnatelný například veletrh  v Bruselu nebo Amsterdamu a nebojíme se ani srovnání s vůbec největší evropskou přehlídkou v Hannoveru,“ říká Jiří Čikl, manažer  veletrhu AUTOTEC.

 

Česká republika patří k nejvýznamnějším producentům v automobilovém průmyslu

Automobilový průmysl je jedním z odvětví české ekonomiky, které jako celek dlouhodobě prosperuje. Neobyčejně dynamický rozvoj vykazuje především výroba automobilových dílů, součástí, systémů a příslušenství vozidel, která již třetím rokem v souhrnu přesahuje objem produkce finálních výrobců. Jedním z důvodů dynamického vývoje automobilového průmyslu v České republice je výhodná strategická poloha.

 

V okruhu zhruba 200 kilometrů je soustředěna výroba přibližně 70 procent dodavatelů do automobilového průmyslu a také výrobců nových vozidel. Česká republika bude také v krátké době vyrábět ročně více než jeden milion automobilů, čímž se stane v přepočtu na obyvatele největším výrobcem vozidel ve světě.

 

AUTOTEC přehlídka toho nejlepšího

AUTOTEC se svým zaměřením dotýká celé široké oblasti užitkových a nákladních vozidel. I zde trvale rostou nároky na kvalitu produkce, výkonnost pohonných jednotek, bezpečnost vozidel, jednoduchost ovládání a komfort pro řidiče. Na druhé straně pak enormně narůstají požadavky na co nejnižší provozní náklady a ekologické chování vozidel v provozu.

 

V konečném důsledku to znamená trvalý a všestranný výzkum a vývoj s co nejrychlejším zaváděním nových poznatků do praxe.  Jednotliví výrobci pak seznamují potenciální zákazníky se svou produkcí například prostřednictvím médií, ale nejuceleněji mohou kolekci svých výrobků nabídnout pouze na specializovaných veletrzích, jakým je právě AUTOTEC 2006.

 

Přípravy již dnes nasvědčují tomu, že AUTOTEC 2006 překoná minulé ročníky a bude opravdu akcí celoevropského významu. Účast předních světových značek, odborníků z České republiky i ze zahraničí, nabídka toho nejlepšího v jeden čas na jednom místě – to bude letošní AUTOTEC.

 

Řada premiér a novinek

AUTOTEC bude i v roce 2006 svědkem několika českých, ale i evropských  premiér. O ty se kromě automobilek postarají také výrobci příslušenství. Kdo bude chtít na vlastní oči vidět vítěze ankety Truck of the Year 2006, měl by se na brněnské výstaviště vydat na stánek společnosti MAN, která představí svou novinku z modelové řady TGL. Renault Trucks připravuje novou řadu Renault Premium. Skandinávský výrobce Volvo představí novou generaci řady vozidel Volvo FM a FH..

 

Pravidelný premiant českých prodejních žebříčků, značka Scania, chce i letos navázat na své loňské prodejní úspěchy a v Brně představí nejenom novinky v kategorii nákladních vozů, ale například i autobusů.  Tzv. „velkou sedmičku“ výrobců trucků, která se bude v Brně prezentovat v plné síle, doplní například Mercedes-Benz premiérou nové generace užitkových vozidel Sprinter. Novinka s trojcípou hvězdou na kapotě se bude snažit uniknout zejména konkurenci z řad VW, který se na tento tradiční souboj vyzbrojil nástupcem populárního LT.

 

Po nedávné světové premiéře přivítá Brno také novinku značky VW jménem Crafter.  Na soupeření VW proti Mercedesu nemůže odpovědět Ford ničím jiným, než zcela novou řadou vozů Ford Transit. V Brně se poprvé představí ale například i běloruská značka Maz, vystavovat bude i ruský Gaz.

 

S novinkami počítají rovněž domácí značky AVIA a Tatra. Například Tatra dokončila před nedávnem nový typ středního nákladního automobilu. Pozadu nemůže zůstat ani největší domácí výrobce automobilů – Škoda Auto. Vždyť červen se má stát měsícem, kdy na trh přijde nejnovější modelová řada s okřídleným šípem ve znaku – Roomster.

 

Toto vynikajícím způsobem prostorově řešené vozidlo si o své užitkové verze přímo říká. Samostatnou kategorií budou na AUTOTECu vozidla Off Road, mezi kterými se premiérově představí modernizovaný SUV Kia Sorento nebo Hyundai Santa Fe.

 

Pokud mluvíme o českých výrobcích, musíme hovořit také o značce Karosa (IRISBUS), která bude prezentovat nový meziměstský autobus Arway. Představí se i další velký domácí výrobce autobusů – firma SOR Libchavy. Seznámit se budete moci i s nabídkou autobusů Isuzu, Solaris nebo Beulas,  účastnit se bude také firma Mave, EKOBUS a další.

 

Jedním z výrazných témat letošního AUTOTECu jsou alternativní pohony motorových vozidel a tak nebudou chybět ani praktické jízdní ukázky autobusů na alternativní pohon. Kromě očekávané rekordní přehlídky autobusů budou mít letos návštěvníci možnost seznámit se i s výrobci trolejbusů, mezi kterými se představí i plzeňský výrobce společnost  Škoda Electric.

 

V České republice se v současnosti prodávají nákladní automobily zhruba z padesáti procent v provedení jako podvozek. Tyto podvozky jsou pak zastavovány speciálními nástavbami a jejich modifikacemi. Spolu s rozvojem automobilové přepravy v České republice jde také ruku v ruce zvýšený zájem o nejrůznější přípojná vozidla – přívěsy a návěsy.

 

Rozhodujícími hráči na trhu v této oblasti jsou firmy SCHWARZMÜLLER, SCHMITZ, PANAV, KÖGEL, KRONE, ale prosazují se zde i další firmy a značky. Na AUTOTECu 2006 je očekáváno reprezentativní zastoupeníčtyřiceti výrobců , mezi nimi i v České republice nové značky například  Faymonville (Lucembursko) nebo  Menci (Itálie). Nástavby a přívěsná vozidla jsou však také doménou českých výrobců, a tak ani ti nebudou na AUTOTECu chybět.

 

Zajímavé novinky nabídnou vystavující firmy i v oblasti komunální techniky.

 

Široká nabídka autodílů, servisní a garážové techniky a služeb

Bohatou nabídku lze očekávat v oblasti dílů a komponentů pro automobilový průmysl. V tomto segmentu se bude prezentovat více než tři sta výrobců a distributorů. Představí se zde téměř všechny prestižní značky, například Bosch, Federal Mogul,  Hella, Wabco, Knott, Haldex a řada dalších evropských výrobců. Účastnit se budou i přední čeští výrobci, Brano a Brisk.

 

Slovenskou republiku bude v Brně zastupovat například i pneumatikářská společnost Matador, která hodlá představit své novinky pro rok 2007. Zvýšený zájem účastnit se letošního AUTOTECu projevili rovněž výrobci a distributoři ze zemí, které se dosud v České republice nijak výrazněji neprezentovaly - například z Číny, Indie, Turecka, Polska a dalších států.

 

AUTOTEC již tradičně nabízí kvalitní přehlídku servisní a garážové techniky od celé řady výrobců. V oblasti servisní a garážové techniky v posledních měsících dochází k určitým změnám, a to jak v legislativě, tak i v nových možnostech autoservisů oslovit nové skupiny zákazníků. Celý soubor nových pravidel  pro oblast prodeje a servisu motorových vozidel zavádí také možnost opravovat a servisovat vozidla více značek, s čímž je spojena i zvýšená poptávka po kvalitním značkovém vybavení autoservisů.

 

Proto je také očekáván na nadcházejícím AUTOTECu 2006 zvýšený zájem o expozice nabízející novinky pro vybavení autoservisů. V oblasti servisní techniky a služeb se tak letos  představí téměř všichni významní výrobci a distributoři garážového vybavení.

 

AUTOTEC, to jsou i odborné konference

Automobilová doprava. To nejsou jen auta, ale třeba také problematika životního prostředí nebo Evropské unie. Proto je AUTOTEC v posledních letech vždy obohacen o odborná setkání z oblasti silniční dopravy a autoprůmyslu. Letos mezi nimi dominuje 5. evropský dopravní kongres na téma Dopravní infrastruktura v EU a její financování.

 

Aktuálnímu a ve světě stále častěji diskutovanému tématu alternativních pohonů motorových vozidel se bude věnovat konference Silniční doprava a životní prostředí. Kromě další řady odborných přednášek a konferencí je připraven také zábavný program pro návštěvníky, který zahrnuje například AUTOTEC Truckfest – setkání řidičů kamionů.

 

V rámci Truckfestu se uskuteční řada soutěží, spanilá jízda trucků Brnem a nechybět bude také bohatý kulturní program.

 

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Brněnský drak 2006 od Jirky Navrkala

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose