www.car.cz
 

Buggyra slavila v Assenu double. Vršecký zlatý
     tisková zpráva


Tovární jezdci týmu Buggyra David Vršecký a Ludovic Faure předvedli skvostné truckové představení v rámci úvodního podniku EP v nizozemském Assenu, ve kterém obsadili první dvě místa, když doslova uštvali favorizovaného Markuse Oestreicha na VW.Po kvalifikaci jsem si řekl, že prasklým injektorem z kvalifikace jsem si vybral svou porci smůly,“ řekl bezprostředně po vítězném závodě David Vršecký, který se ujal vedení v polovině závodu a již před sebe nikoho nepustil.

 „Taktika byla jet si svoje a hlavně nedělat chyby. Proto jsem nejásal poté, co jsem se dostal po startu před Antonia ani nezmatkoval v situaci, kdy mě Albacete předjel. Na Markuse jsem se trpělivě chystal a využil první příležitosti, kterou mi poskytl.“ V té chvíli jezdil na třetím místě nový pilot Buggyry Ludovic Faure. „Věděl jsem, že Antonio skončil, přede mnou je David s Markusem, se kterým jsem jezdil kdysi v týmu Mercedes. Postupně jsem zrychloval, auto jelo skvělo, v době útoku jsem si absolutně věřil.

 A jak reagoval na stájového druha a známého dravce Ludovica Faura v zádech David? „Najednou byl za mnou jezdec, proti kterému jsem vlastně nikdy nejel. Byl jsem asi ale jist, že z Ludovicovy strany nehrozí nebezpečí nějakého brutálního útoku. Byl jsem celkem v klidu i v době, kdy jsem ho viděl ve zpětném zrcátku!“ A co na to Ludovic? „Říkal jsem si, že Davida proženu, ale ten kluk jel fakt dobře, bylo vidět, že si hodně věří. Dělal jsem co se dalo. Na příští vítězství si budu muset počkat. Už se těším do Barcelony.“

A jak si vedl třetí z jezdců Buggyry Antonio Albacete? V měřeném tréninku i kvalifikaci dojel druhý, v hlavní závodě atakoval vedoucího Oestreicha, leč útok pro něj vůbec nedopadl dobře. Svůj speciál poslal proti pevné překážce a závod pro něj tak skončil.

Kvalifikace pro Oestreicha
První závod o mistrovské body, byť poloviční, přinesl podívanou, která zvedla diváky ze sedadel. Postarala se o to zejména dvojice Oestreich – Albacete. První z dvojice zmiňovaných 99.9% kvalifikace vedl, španělský jezdec mu však nedal ani centimetr náskoku zdarma, dvě kola před koncem se dokonce před Markuse na několik sekund dostal, nicméně ten vzápětí kontroval a dotáhl závod do vítězného konce. Jako jezdec dvou tváří se předvedl Vršecký.

Nejdříve se trápil a na čelo ztrácel čtyři sekundy, poté se rozjel ke skvělé stíhačce a začal ohrožovat německo-španělskou dvojici. Nakonec však dojel třetí se ztrátou dvaceti sekund. Zazávodil si i Ludovic Faure, který bojoval, nakonec vítězně, o čtvrté místo s nováčkem za volantem VW Druckenmullerem. Vozy Buggyra tak ve svém první startu obsadily druhé, třetí a čtvrté místo.

Buggyra

oficiální stránky : http://www.buggyra.com/cz/

 


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose