www.car.cz
 

Info z Paříže : Nové převodovky MCP v továrně ve Valenciennes
     6.4.2006 16:11 - tisková zpráva


PSA Peugeot Citroën:
Ve výrobním závodě skupiny PSA Peugeot Citroën ve Valenciennes 5. dubna 2006 slavnostně otevřel prezident PSA Jean-Martin Folz nový provoz na výrobu manuálních pilotovaných převodovek MCP (Mécanique Compacte Pilotée).

Šestistupňové převodovky s elektronickým řízením představují významnou položku v inovačních plánech skupiny PSA Peugeot Citroën.
Kapacita roční produkce přes 800 000 převodovek dává práci celkem 2200 zaměstnancům a ze skupiny PSA Peugeot Citroën tak v dané oblasti dělá zaměstnavatele číslo jedna. Nový provoz plně respektuje veškeré standardy PSA co do kvality výrobků, zlepšování pracovních podmínek, ochrany životního prostředí a ergonometrie.

Projekt stál 290 milionů eur na investicích do výstavby a vybavení, dalších 140 milionů šlo do oblasti výzkumu a vývoje. Nová převodovka byla vyvinuta z klasické šestistupňové mechanické, ale umožňuje volit mezi automatickým a manuálním režimem. Elektronické řízení spojky podstatně zlepšuje výkon a jízdní vlastnosti, přičemž značně snižuje spotřebu pohonných hmot.

Nové převodovky se budou postupně montovat do vozů Peugeot a Citroën střední třídy, ať už benzínových, nebo dieselových verzí.

Poznámka:
PSA Peugeot Citroën je s 3 390 000 vyrobenými vozy a obratem 56,3 miliard eur druhým největším producentem automobilů v Evropě v roce 2005. Skupina zahrnuje dvě značky, Peugeot a Citroën a její vozy se prodávají ve více než 140 zemích světa. Má celkem 33 závodů na světě, v nichž pracuje 208 500 zaměstnanců.

PR


 
 
Fotogalerie:   MS cesťáků 2006 na Monze, foto Karel Hrnčíř

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose