www.car.cz
 

Šest kvaltů pro van: Citroen C8 2.2 HDi 16V
     tisková zpráva


Šestistupňová manuální převodovka pro Citroen C8 2.2 HDi 16V

Praha, 5. dubna 2004 – Velkoprostorový van Citroën C8 se v loňském roce setkal s rostoucí poptávkou na trhu v České republice i v dalších evropských zemích. S cílem dále zlepšit výkonnostní parametry a zvýšit cestovní pohodlí je nyní Citroën C8 s motorem 2.2 HDi 16V (94 kW / 130 k) standardně dodáván s novou 6-tistupňovou manuální převodovkou.

Montáž 6-tistupňové převodovky odpovídá modernímu trendu, který umožňuje dokonale využít všech předností špičkových vznětových motorů s technologií přímého vysokotlakého vstřikování paliva „common rail“. Nová převodovka je odvozena od klasické 5-ti stupňové převodovky. Čtyři základní převody se nemění. Díky úpravě pátého převodu se však podařilo vytvořit prostor pro dodatečný, šestý stupeň. Šestistupňová převodovka proto poskytuje možnost jízdy ve vyšších rychlostech při nižších otáčkách. Zvyšuje se tím míra akustického komfortu v interiéru a současně mírně snižuje spotřeba paliva (přibližně o 0,1 litru).

Výkonové parametry vozu se 6-tistupňovou převodovkou se ve srovnání s pětistupňovou převodovkou nemění.

Motor 2.2 HDi 16V (94 kW / 130 k) je nejúspěšnější jednotkou modelové řady C8. Řada moderních prvků – například turbodmychadlo s variabilní geometrií nebo použití dvou vyvažovacích hřídelí – přispívá k dokonalé pružnosti motoru od nejnižších otáček i nízké hlučnosti.

Motor se navíc vyznačuje mimořádnou šetrností vůči životnímu prostředí. Je vybaven filtrem pevných částic (FAP), který zadržuje saze ze spalovacího procesu, a výrazně tak snižuje výfukové emise.

Uvedení nové převodovky se nepromítlo do pořizovací cenu příslušných verzí. Cena Citroënu C8 s motorem 2.2 HDi 16V nadále činí 1 007 900 Kč ve výbavě SX a 1 099 900 Kč ve výbavě Exclusive. Atraktivita obou uvedených verzí je umocněna zvýhodněním až 18 procent, jež Citroën nabízí do konce měsíce dubna 2004.

Citroën je součástí francouzské skupiny PSA Peugeot Citroën.

Ing. Martina Bedrnová
oficiální stránky : www.citroen.cz

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose