www.car.cz
 

Krestův test Evo 3.5 na Monte Carlo úspěšný
     tisková zpráva


ZLÍN/BĚLÁ POD BEZDĚZEM/MONTE CARLO –Plánovaný test Accentu WRC se uskutečnil za jasného počasí na ledem pokryté a zasněžené asfaltce poslední víkend před odjezdem Kresty na tréninkové jízdy před Rally Monte Carlo (22. – 25. ledna), prvního podniku letos poprvé šestnáctidílného seriálu mistrovství světa v rally. Kresta si v průběhu sobotního programu nejdříve na poslední evoluci Accentu WRC zvykal, v odpoledních hodinách se pak věnoval především optimalizaci nastavení podvozku a diferenciálů.


„S konečným nastavením vozu jsem před shakedownem spokojený,“ prozradil Kresta, který v sobotu najel 120 kilometrů. „Accent se od dvěstěšestky chová naprosto odlišně, takže jsem si musel nejprve zvykat. Celkem jsem najezdil 80 ostrých kilometrů, když jsem si vyzkoušel kam až se s tímto vozem mohu v rámci daných možností pustit ve smyslu jeho ovladatelnosti. Musím si stále hodně zvykat, protože Accent má jinak naladěný motor, je výbušnější a agresivnější, má jinak nastavenou převodovku a spolupracuje v o něco menším rozsahu otáček než Peugeot,“ Kresta nabídl srovnání s vozem, se kterým se prosadil v roce 2003.

„Velká škoda, že jsem si vůz nemohl vyzkoušet na suchém, případně vlhkém asfaltu a zároveň na továrních pneumatikách. Musím však říci, že v rámci možností jsem s celkovým nastavením podvozku velmi spokojen; podvozek na asfalt a v továrním obutí si nastavím během oficiálního testu rally těsně před startem, kdy s trochou štěstí budu mít k dispozici jak daný povrch a jistě pak tovární pneumatiky. Nastavení diferenciálů použiji stejné jako měl nastavené Loix loni v létě, což mi vyhovuje.“

Kresta své šance na letošní Rally Monte Carlo odmítá komentovat, avšak po loňském vystoupení si věří. „Nerad bych tipoval, vždyť je to soutěž plná překvapení a zvratů. Velkou neznámou bude tradičně představovat vhodná volba pneumatik v závislosti na počasí a podmínkách na daných erzetách. Konkurence bude obrovská a já navíc startuji s vozem, se kterým jsem v životě nikdy nestartoval. Určitě bych bral výsledek srovnatelný s tím v roce 2003. Nechme se překvapit,“ dodal Kresta.

Další zpravodajství, exkluzivní postřehy Romana Kresty a zajímavé novinky o přípravě na Rally Monte Carlo 2004 Vám přinesou  pravidelné informace v následujících dnech.

Roman Kresta Communications


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose