www.car.cz
 

Sýkoru v Hustopečích zastavila prasklá kliková hřídel
     20.4.2006 23:37 - tisková zpráva


Prakticky do poslední chvíle před startem ladil Jan Sýkora novou elektroniku své felicie, která odmítala spolupracovat. Z boje o bronz ve třídě A5 jej v Hustopečích nakonec vyřadila kliková hřídel.

 

V Okříškách dojížděl Jan Sýkora do cíle s poškozenou převodovkou bez druhého rychlostního stupně a přesto statečně bojoval o stříbro v nejslabší áčkové třídě. V pauze před Agrotec rally se tedy věnoval repasi převodové skříně a také nové elektronice motoru, která měla za úkol zvýšit konkurenceschopnost jeho vozu v souboji s novějšími fabiemi, nebo silnějšími feliciemi kit car.

 

Ještě v pátek večer to vypadalo, že největší kámen úrazu bude ve skloubení nové elektroniky motoru s elektroinstalací vozu, které spolu odmítaly spolupracovat. Vše se večer před startem podařilo vyřešit a dostat do stavu, v jakém se mohli Jan Sýkora spolu s Martinou Škardovou měřit se svými soupeři ve třídě A5 v boji o stupně vítězů.

 

První dvě vložky tomu také nasvědčovaly. Po čtvrtém času na první, se probojovali o erzetu později na bronzovou příčku. Vedoucí duo Ducháček-Hora se sice vzdalovalo, ale rýsoval se slušný souboj s Markem Kuldou. Bohužel druhá vložka byla tou poslední, do které bílá felicie s domovským právem ve Vlčicích odstartovala.

 

Do cíle tohoto měřeného již dojela s dodýchávajícím motorem a přesto si Honza s Martinou připsali třetí nejrychlejší čas ve třídě.. Příčinou následného odstoupení byla prasklá kliková hřídel.

 

„Asi se to dalo čekat. Postupně celé auto předěláváme a repasujeme. Soustředili jsme se na karoserii a podvozek, pak přišla na řadu převodovka. Nyní jsme ladili elektroniku a motor měl být na řadě hned potom, takže se do něj nyní můžeme hned z gruntu pustit, abychom do Tišnova byli opět připraveni,“ řekl po svém odstoupení Honza, který samozřejmě nebyl nijak nadšený, ale zároveň neztrácel optimismus. Dosažené časy na erzetách, které absolvoval, mu k tomu dávají dostatek důvodů.

 

Milan Hauer

Motorsport-review.cz

 

Tisková informace posádky  Jan Sýkora – Martina Škardová

 

 


 
 
Fotogalerie:   Agrotec Würth Rally Hustopeče 2006 od Jirky Navrkala

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose