www.car.cz
 

Více pohody na cestách s iPodem a s USB rozhraním
     21.4.2006 11:43 - tisková zpráva


Praha, 21. duben 2006 – Volkswagen si připisuje další prvenství: Do vybraných modelů si mohou zákazníci objednat rozhraní, které umožňuje propojení s přehrávači Apple iPod nebo s flash paměťovými moduly a MP3 přehrávači s USB rozhraním. Nabídka je aktuálně dostupná pro modely Golf, Golf Plus, Jetta, Touran a Passat.

Možností připojení přehrávačů Apple iPod podporuje Volkswagen nejnovější multimediální trendy. Rozhraní umožní připojit přístroje s kapacitou 2 až 60 GB, tedy modely iPod od třetí generace (iPod Photo, iPod Mini, iPod Video a iPod Nano), a tak přehrávat až 15 000 různých skladeb s možností komfortní obsluhy ve stylu „Plug and Play". Pomocí adaptérů může být rozhraní přizpůsobeno různým velikostem přístrojů, takže zajišťuje jejich pevné přichycení. Přístroj je přes něj během jízdy zároveň i dobíjen.

Svou oblíbenou hudbu si mohou v modelech Volkswagen vychutnat i uživatelé USB zařízení. Malé paměťové moduly a MP3 přehrávače se zasazují přímo do konzole vestavěné ve středové opěrce (u Passatu v příhrádce u spolujezdce), větší přehrávače lze připojit přes propojovací kabel. K podporovaným formátům patří MP3, WAV, WMA a OGG Vorbis.

Pokud je po propojení uvedených zařízení s audiosystémem vozu jako zdroj signálu zvolen integrovaný přehrávač CD, je nový zdroj identifikován a řidič může využívat všech obvyklých funkcí autorádia – například libovolně přeskakovat skladby, vyhledávat tituly nebo zvolit náhodný výběr skladeb. Při vypnutí si systém uloží nastavení do paměti a po opětovném zapnutí pokračuje produkce od posledně přehrávané skladby.

Systém umožňuje načíst až šest složek s hudbou, které se na jeho displeji nebo na displeji navigačního systému (u modelu Touran jen ve spojení s RNS 300) zobrazí podobně jako disky z CD měniče. Kombinace připojení zařízení iPod či USB s CD měničem v loketní opěrce nebo v přihrádce spolujezdce není možná.

Příprava pro iPod nebo USB rozhraní se dodává za 6100 Kč (cena při objednání do vozu Passat).

Novou nabídkou Volkswagen reaguje na trend rozšiřování digitální zábavy v automobilu. Během nedávného veletrhu CeBIT v Hannoveru firma při prezentaci „Digital Living" na stánku Microsoftu představila také kupé-kabrioletu Eos, ve kterém jsou už dnes ve spolupráci s firmou Microsoft prezentovány multimediální a komunikační technologie budoucnosti. S firmou Google Volkswagen spolupracuje na vývoji vyspělého navigačního systému, který umožní třírozměrné zobrazení trasy na základě dat poskytovaných službou Google Earth.

 

Import Volkswagen Group
AC&C Public Relations
Kontakt: Jan Klíma
www.volkswagen.cz


PR


 
 
Fotogalerie:   Představení Matador Motorsport Týmu od Libora Zhoře

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose