www.car.cz
 

Koerber velkým optimistou
     26.4.2006 09:54 - tisková zpráva


Zatímco se David Vršecký usilovně věnuje nabírání fyzické kondice, jeho týmový kolega Gerd Koerber se ve volném čase probírá haldou telemetrických údajů. Těmi ho doslova zavalil technický ředitel týmu Mario Kress.
 
„Ve srovnání s Davidem jsem přece jen trochu starší pán. Kromě toho jsem před více než deseti lety prodělal těžkou autonehodu, takže představa toho, že běhám po oválu ve mně vzbuzuje velmi negativní emoce,“ říká Koerber, který je se svým barcelonským vystoupením a současným třetím místem průběžné kvalifikace vcelku spokojen.
 
„Jasně, nikdy není tak dobře, aby nemohlo být ještě lépe. Jsem na dostřel Davidovi s Antoniem, navíc Barcelona mi nikdy moc neseděla.“ Na konci května však přichází na řadu série tří závodů na okruzích, na kterých se Koerberovi v minulosti dařilo.
 
„Misano pro mě není zrovna to pravé ořechové, na druhé straně jsem právě na tomto okruhu vybojoval v roce 2002 první stupně vítězů pro Buggyru.“ Trati v Albacete a Nogaru jsou ovšem stavěny podle Gerdova gusta. Ostatně v Albacete Gerd loni vyhrál a po velmi nepovedeném začátku sezóny se odrazil ke světlejším zítřkům. Výrazně bodoval i za dva týdny v Nogaru.
 
„Je pravda, že oba zmiňované okruhy mi vyhovují. Na rozdíl od Barcelony nebo Misana jsou relativně komplikované, je to o kombinace technické a razantní jízdy.“ Nad tím, že by v takřka tropických vedrech, které lze ve Španělsku a Francii očekávat mohly přijít problémy nových motorů se dvěma turbodmychadly Koerber odmítá spekulovat.
 
„Právě proto mě Mario zahltil telemetriemi z Barcelony. Zatím jsem nenašel sebemenší důvod věřit tomu, že bychom měli mít ve vedrech problémy. Kromě toho budeme před Misanem v Mostě testovat. Co se letošní sezóny týče, jsem velkým optimistou.“
 
Buggyra
oficiální stránky týmu : www.buggyra.com

 
 
Fotogalerie:   IQ Jänner Rallye 2006, foto Dan Rozkol

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose