www.car.cz
 

Oba junioři sdílí z tratě respekt. Jan Kopecký s C2
     28.4.2006 18:30 - tisková zpráva


Na předstartovní tiskové konferenci Rallye Matador Tatry se s novináři sešly dvě posádky účastnící se letošního mistrovství světa. Jan Kopecký s Filipem Schovánkem letos startují na všech evropských soutěžích světového šampionátu se Škodou Fabií WRC, do Púchova však přijel s Citroenem C2 S1600 pronajatým od Martina Prokopa.

 

„Citroen je hodně rychlé a pěkně udělané auto. Základní nastavení jsme udělali při prvním testu, zdejší podmínky jsou ale hodně specifické, takže jsme dolaďovali na shakedownu. Spolupráce s Martinem Prokopem je zatím jen jednorázová,“ oznámil Kopecký a k trati soutěže poznamenal: „Sobotní trať je pěkná, dá se tam najít opravdu všechno. Na Zlatnících ale budeme vůči produkčním vozům ztrácet, na začátku je dlouhá rovinka, ke konci zase šotolinový úsek.“ Další program kosteleckého jezdce je nabitý.

 

„Příští týden máme naplánovaný šotolinový test s fábií, pak už odjíždíme na Sardinii, kde bychom měli také jeden den testovat.“ K nedávnému krásnému pátému místu z Katalánské rallye Filip Schovánek řekl: „Měli jsme výhodu, že tamní tratě jsme znali stejně jako špička mistrovství světa. V regionu se  jelo teprve podruhé a my jsme při prvním startu dojeli na osmém místě. Letos jsme chtěli výsledek ještě vylepšit, což se povedlo.“

 

            Účastníci juniorského mistrovství světa Jozef Béreš jr. s Petrem Starým také zazářili pěknými výsledky. Průběžně jim patří druhá příčka v juniorském šampionátu. „Jsme samozřejmě strašně šťastní. Uvědomujeme si, že to byla především otázka štěstí. Povedlo se nám všechny soutěže dojet, když favorité havarovali nebo měli technické problémy,“ přiznal jezdec.

 

 

 

 

V Púchově 28. dubna 2006                                                                 Viktor HAUSKNOTZ

                                                                                                                   tiskové středisko

                                                                                                               Rallye Matador Tatry

 


 
 
Fotogalerie:   SCC - sportovní prototypy v Mostě, srpen 2005 od Vl. Rožánka

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose