www.car.cz
 

CarDo racing na počátku letošní sezony velmi úspěšně
     1.5.2006 17:09 - Vladimír Rožánek


Tým CarDo racing z Mostu který známe především ze závodů prototypů, ale také z dřívějších pick-upů a ČP Škoda Octavia Cupu, odstartoval do okruhové sezony při Jarní ceně Brna. Michal Dolák již před sezónou otestoval BMW 1 Challenge a při prvních trénincích se s autem seznamoval, aby mohl zúročit svůj závodnický um. Při prvním ostrém startu dokázal s BMW zajet na výbornou a s odstupem 4s. vybojoval druhé místo, když pro první místo si v historicky prvním závodě této série v ČR dojel Jaroslav Honzík Junior.

Druhý, deštivý závod se však Michalovi povedl ještě lépe a s náskokem 28,5s si dojel pro vítězství, když poslednímu Kačírkovi stihl ještě nadělit celý okruh. V neděli zajel Michal i nejrychlejší kolo závodu v hodnotě 2:46:490s. V konkurenci třinácti aut patří tento výsledek mezi velký příslib do dalších klání.

Výčet brněnských úspěchů však nebyl u konce. Michal Dolák startoval společně s Robertem Šenkýřem také ve vytrvalostní závodě D4, tedy plechových aut a s BMW GTR slovenského týmu Matador obsadili v kategorii nad 2000ccm třetí místo, když dokázali předjet i několik vozů Porsche, ale i Ferrari 360. Nad jejich síly byly prozatím jen vozy Mercedes Benz a Porsche 911 GT3 z Rakouska.

Za CarDo racing startoval tento víkend také David Losman, loňský nejlepší ze skupiny N v závodech MMČR do vrchu. Na rakouském kopci v Rechbergu dokázal zajet s Peugeotem 306SP pěkné třetí místo, když ho ve skupině SP předstihli jen Bedini a Petr Vojáček.

Sezóna začala poměrně úspěšně a celý tým se již těší na další okruhové závody, tentokráte na domácí trati na autodromu Duhové energie v Mostě.

Vláďa Rožánek

CarDo Racing Most


 
 
Fotogalerie:   

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose