www.car.cz
 

Deštěm zmáčené páté místo Mirka Jandíka z Púchova
     3.5.2006 11:35 - tisková zpráva


Tisková informace týmu Matador Motorsport

 

Miroslav Jandík, který oslaví příští týden své jednatřicáté narozeniny, vybojoval pátou příčku na prestižní Rallye Matador Tatry v Púchově a potvrdil úspěch domácích pneumatik Matador na nejvýznamnější slovenské soutěži. Rally, započítávanou rovněž do mezinárodního mistrovství České republiky a s nejvyšším koeficientem 10 i do evropského poháru, charakterizovalo velmi silné zahraniční obsazení v čele s předními polskými jezdci a nepříznivé počasí.

 

Rallye Matador Tatry je pro posádku týmu Matador Motorsport samozřejmě jednou z nejdůležitějších soutěží celé sezony a tomu odpovídala i důkladná příprava před startem. Po nešťastném odstoupení na předcházejícím rallysprintu v Hustopečích bylo do vozu Mitsubishi Lancer Evo 7 skupiny N zakoupeno nové palivové čerpadlo, natažena nová elektrická kabeláž  a zkontrolováno ukostření elektroinstalace. Posádka Jandík – Chrastecký se těšila, že po zimní části sezony konečně pořádně vyzkouší nové sliky Matador SM 20, ale vinou deštivého počasí se tak opět nestalo.

 

Už před úvodní rychlostní zkouškou v pátek večer se obloha zatáhla černými mraky a začalo pršet. Stejně jako ostatní přezul zlínský jezdec vůz nejprve na univerzální intermédia a posléze na osvědčené mokré gumy Matador SM 1. Vykročení do náročné třídenní soutěže se Miroslavu Jandíkovi podařilo na výbornou, když na téměř sedmnáctikilometrové RZ1 na předměstí Púchova obsadil jako nejrychlejší český pilot třetí místo. V sobotu ráno, kdy celý soutěžní peloton čekaly nové úseky v okolí Bánovců nad Bebravou, však postihla posádku se startovním číslem 8 smůla.

 

„Asi 500 metrů po startu RZ 2 Uhrovec se nám na terénní nerovnosti rozpojila rychlospojka přívodu paliva a motor zhasl. Velice mě to vyděsilo, protože jsem si v první chvíli myslel, že se opakuje závada z Hustopečí. Naštěstí se jednalo o zmíněnou banalitu, kterou spolujezdec po zastavení rychle odhalil a opravil. Přesto jsme zbytečně ztratili víc než minutu a klesli až na třináctou příčku celkového pořadí,“ vysvětlil propad ve výsledcích Jandík.

 

To byl naštěstí jediný problém v celé soutěži a tak se posádka týmu Matador Motorsport rychle prodírala vpřed. Už před po prvním průjezdu obávané rozblácené zkoušky Zlatníky se vrátil do první desítky a dalšími rychlými časy se během etapy posunul až na pátou příčku se čtyřicetisekundovou ztrátou na Štajfa.

 

V neděli už nepršelo a trať postupně osychala, stejně jako v předchozí etapě se však výběr pneumatik zúžil na střídání intermédií s mokrými gumami. S výjimkou opakované púchovské vložky se jednalo o krátké a rychlé úseky, takže na další posun ve výsledkové listině se dalo pomýšlet pouze v případě problémů soupeřů. To se však nestalo a posádka Jandík – Chrastecký si svoji pozici s přehledem kontrolovala.

 

Pátá příčka znamenala další příděl mistrovských bodů a navzdory neúčasti na úvodní soutěži MMČR v Rakousku se zlínský jezdec zařadil mezi největší kandidáty na mistrovské medaile nejen ve své kategorii, ale rovněž v absolutním pořadí.

 

„Se svým výkonem jsem spokojeni. Neměli jsme žádnou krizi a také volba pneumatik byla za daných okolností víceméně optimální. Konkurence však stále posiluje, na nové lancery Evo 9 má v průběhu sezony přezbrojit celá řada jezdců a tak rovněž uvažujeme o modernizaci vozu v rámci nové dodatečné homologace „sedmičky“.

 

Ve hře jsou především větší brzdy s plovoucími kotouči, se kterými bychom se mohli představit už v Českém Krumlově. Tišnovský rallysprint ještě pojedeme se stávající specifikací vozu,“ naznačil Miroslav Jandík.

 

 

37. RALLYE MATADOR TATRY
1. Václav Pech/Petr Uhel (CZ - Mitsubishi Lancer Evo 9) 1:45:53.9
2. Jozef Béreš ml./Petr Starý (SK/CZ - Suzuki Ignis S1600) + 59.1
3. Krum Dončev/Stojko Valčev (BG - Subaru Impreza WRX STI N12) + 2:44.8
4. Vojtech Štajf/Jiří Černoch (CZ - Subaru Impreza WRX STI N11) + 3:27.1
5. Miroslav Jandík/Radim Chrastecký (CZ - Mitsubishi Lancer Evo 7) + 4:12.4
6. Andrej Alexandrov/Oleksej Tamrazov (UA - Subaru Impreza WRX STI N10) + 5.27.1

 

MMČR 2006 po 3. soutěži:
1. Mörtl 60, 2. Gassner 43, Štajf 43, 4. Pech 42, 5. Trojan 36, 6. Jandik 27.

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Rallye Matador 2006, foto Ivo Nesrovnal

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose