www.car.cz
 

Šotolinový test Jana Kopeckého u Moravského Karlova
     5.5.2006 11:23 - tisková zpráva


Czech Rally Team Škoda-Kopecký se intenzivně připravuje na náročnou Rally Sardinia, která prověří připravenost týmů a posádek náročným šotolinovým povrchem.

Po účasti v Rally Monte Carlo, Švédské rally, Katalánské rally a Rally Korsika bude v poli startujících na Rally Sardinia i vůz Škoda Fabia WRC v barvách Czech Rally Teamu Škoda-Kopecký. Posádka Jan Kopecký-Filip Schovánek startem v Rally Sardinia zahájí svoji druhou část letošní sezóny, kde budou převažovat soutěže na nezpevněném povrchu.

Tým i posádka má stále minimum zkušeností s náročnými soutěžemi na nezpevněném povrchu, a proto bylo jako významná součást příprav na soutěž samotnou naplánováno testování na šotolinovém úseku. Jan Kopecký pracoval na nastavení vozu Škoda Fabia WRC v oblasti Moravského Karlova u Červené Vody.

S vozem Škoda Fabia WRC jsme dnes absolvovali sto dvacet kilometrů. S testem jsem velmi spokojen, vůz fungoval bezchybně. Pracovali jsme na nastavení podvozku, diferenciálů a porovnávali jsme i pneumatiky od různých výrobců. Součástí testu byl i test patnácti palcových šotolinových pneumatik Matador, které byly srovnatelné jízdními vlastnostmi i dosahovanými časy s konkurenčními produkty.

Vyzkoušeli jsme si různé varianty nastavení vozu především v podvozkové části a výsledky testu by nám měly výrazně pomoci v nastavení vozu pro soutěže na nezpevněném povrchu.

Závěrem bych chtěl poděkovat všem členům týmu za bezchybně fungující testovací den. Velké poděkování patří Lesům ČR, závod Ruda, za jejich vstřícné a velmi rychlé jednání, které nám umožnilo uskutečnit test. Velmi nám pomohl i podnik SÚS Zábřeh na Moravě, Městský úřad Šumperk, odbor dopravy a Dopravní inspektorát Policie ČR v Šumperku. Všem rovněž za celý tým děkuji,“ řekl po testu Jan Kopecký.

www.CzechRallyTeam.com

PR


 
 
Fotogalerie:   Jarní Brno 2006, foto Milan Spurný

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose