www.car.cz
 

Enge s Charouzem a Nimčem vyhráli v Brně
     5.5.2006 21:11 - tisková zpráva


Posádka Tomáš Enge, Antonín Charouz a Václav Nimč s vozem Mercedes CLK DTM vyhrála vytrvalostní závod divize 4 v rámci Jarní ceny Brna. Na téže trati debutoval v Česká pojišťovna Škoda Octavia Cupu Erik Janiš a dokázal se prosadit na stupně vítězů.

Agentura BPA má za sebou náročný víkend, neboť s ní spolupracující jezdci závodili hned na několika frontách. Antonín Charouz závodil v Brně v rámci Jarní ceny, ve vytrvalostním závodu ho doplnil Tomáš Enge. Ve stejném místě prožil Erik Janiš premiéru v Česká pojišťovna Škoda Octavia Cupu. Jarek Janiš a Jan Charouz startovali ve druhém podniku F3000 International masters (více v předchozí tiskové zprávě) a Václav Pech závodil v Rally Tatry.

 

Posádka Enge, Charouz a Nimč byla jasným favoritem vytrvalostního závodu na 3 hodiny, který se jel v sobotu večer. Enge se na kluzké trati rychle vzdálil soupeřům a jeho kolegové pak už jenom hlídali náskok na soupeře. Nedělní sprint se jel za silnějšího deště a nabídnul zajímavou podívanou. Voda na trati byla ošidná a přesvědčil se o tom i z pole position startující Charouz, který po aquaplaningu skončil dvakrát mimo trať a nakonec musel odstoupit.

 

Erik Janiš patřil k při své premiéře v ČP ŠOC k nejostřeji sledovaným jezdcům. Deštivé počasí mu debut nijak neusnadnilo, ale po vyřešení nastavení vozu předvedl ve druhém závodu bravurní jízdu, která ho vynesla až na stupně vítězů. Na svém kontě měl také jasně nejrychlejší kolo závodu.

 

Tomáš Enge: „S Mercedesem DTM jsem jel na vodě poprvé a byla to zajímavá zkušenost. Byl jsem příjemně překvapený, jak auto na vodě funguje. Jízdou jsem se hlavně bavil, byla to dobrá příprava na další závody.“

 

Antonín Charouz: „Celkově to byl pro nás náročný víkend na všech frontách, kromě Brna jeli ještě Jarek s Honzou v Magny Cours F3000 a Vašek Pech Rally Tatry. Vašek jel s novým autem skvěle a vítězství je velmi příjemné. Jarek v Magny Cours vyhrál první závod, trochu mě mrzí, že se mu nepodařilo dotáhnout do vítězného konce i ten druhý. Možná měl soupeře více vycukat. Honza se stále učí, hlavně v kvalifikaci zatím nedokáže plně prodat rychlost, dneska měl technické problémy.

 

Pokud jde o naše závody v Brně, oba se jely za obtížných podmínek. Ve včerejším vytrvalostním závodu jsem jel opatrně, měli jsme náskok tří kol. Dneska bylo bohužel ještě více vody na trati. Několikrát jsem dostal aquaplaning, poprvé jsem se dokázal vrátit na trať, podruhé už bohužel ne. Erik se v Octáviích zatím učí, byly to jeho první závody, ale dnešní třetí místo a nejrychlejší čas jsou příslibem do budoucna.“

 

Erik Janiš: „V průběhu víkendu jsme se trochu trápili s nastavením vozu, v kvalifikaci i v prvním závodu se vůz  nechoval moc dobře.

Neměli jsme co ztratit, tak jsme před druhým závodem úplně předělali nastavení vozu a ten najednou fungoval perfektně.

Mechanikům patří velké poděkování. Závod jsem si užíval, v samém závěru jsem se pokusil předjet na stadionu ještě Michala Matějovského, ale nevyšlo to. Velkým povzbuzením je pro mě to, že jsme ukázali, že když vůz funguje, rychlostně můžeme bojovat na špici.“

 

BPA


 
 
Fotogalerie:   Jarní cena Brna2006 - divize4 vytrvalostní závod, foto Marek Repka

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose