www.car.cz
 

Tomáš Enge NEPOJEDE Indy !! Soustředí se na Aston Martin v American Le Mans Series.
     5.5.2006 21:20 - tisková zpráva


Manažer Antonín Charouz a jezdec Tomáš Enge se rozhodli odmítnout nabídku na jezdcův start v 500 mil Indianapolis v týmu Cheever Racing a upřednostnili starty s týmem Aston Martin Racing v American Le Mans Series.

Engeho plánovaný start v proslulém závodu 500 mil Indy byl oznámen na tiskové konferenci před jezdcovým startem v japonském Motegi. Ten však nenaplnil očekávání, když Enge havaroval po selhání zavěšení předních kol.
Rozhodování o dalším kroku dále ztížil fakt, že Aston Martin Racing, se kterým Enge dlouhodobě spolupracuje, se rozhodnul nastoupit do dvou závodů American Le Mans Series, které kolidují s přípravou na Indy 500. AMR měl velký zájem o Engeho starty v Houstonu a Mid-Ohiu, které se jedou 12. resp. 21. května.

Charouz po konzultacích s jezdcem a s ohledem na poznatky získané při spolupráci s Cheever Racing a Aston Martin Racing rozhodnul upřednostnit dlouhodobou spolupráci s AMR. Zrušení účasti v Indy také umožní Engeho start v brněnském závodu FIA-GT na konci května. AMR se sice nezúčastní, protože za týden se koná testovací den v Le Mans, ale Charouz dostal nabídky od jiných špičkových týmů.

Antonín Charouz: "Bylo to dlouhé a obtížné rozhodování, pečlivě jsme zvažovali plusy i mínusy obou možností. S Cheeverem jsme byli dohodnuti na Japonsku a Indy s tím, že po Motegi vyhodnotíme situaci. Bohužel v Japonsku nešlo vše podle našich představ, což se týkalo zejména kvality vozu.

Aston Martin Racing nám nebránil ve startu v Indy, ale odmítnutím dvou závodů ALMS by Tomáš mohl přijít o dlouhodobě budovanou pozici v týmu. Nakonec jsme se společně s Tomášem rozhodli, že dáme přednost programu Aston Martin Racing, jedním z důvodů bylo i to, že vůz umožní Tomášovi boj na čele. Aston Martin Racing je navíc úzce spjat se společností Prodrive, kde se nabízejí zajímavé možnosti v dalších letech."

Tomáš Enge: "Na Indy jsem se hodně těšil, ale selhání vozu v Motegi situaci zkomplikovalo. Indy je jedinečný závod, kterému se nic nevyrovná. Na druhou stranu jsme chtěli záruky, že budeme mít techniku, která umožní boj v popředí závodu. Mezí mě, že letos budu v Indy chybět. Na starty s Aston Martin Racing se těším, v týmu jsem jako doma a vím, že budeme bojovat na čele. Zároveň to bude výborná příprava na 24 hodin Le Mans."

 

BPA


 
 
Fotogalerie:   Zákulisí DTM Brno 2005 od Jirky Navrkala

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose