www.car.cz
 

FIA GT: Janiš začal v pátek v Silverstone třetím časem
     6.5.2006 18:40 - tisková zpráva


Jarek Janiš skončil s vozem Saleen S7R týmu Zakspeed na třetím místě prvního tréninku na úvodní závod letošního šampionátu FIA GT v Silverstone.

S velkým zájmem sledovaný podnik v Silverstone hned v úvodu naznačil vyrovnanost startovního pole. Devadesátiminutový volný trénink proběhnul na suché trati a Janiš v něm spolu s týmovým kolegou Saschou Bertem odjeli celkem 32 kol, přičemž o nejlepší čas se postaral český jezdec. Ve třídě GT1 odskočil pouze nejrychlejší tým Phoenix Racing, dalších sedm vozů se srovnalo do jediné sekundy.

Víkendový program pokračuje v sobotu dopoledne druhým volným tréninkem, odpoledne je poté na programu kvalifikace.

Jarek Janiš: Určitě jsme začali pozitivně, vůz fungoval a také náš čas byl slušný. Myslím, že nás o víkendu čeká hodně vyrovnaný boj, ve kterém budou rozhodovat i maličkosti. S výjimkou dnes nejrychlejšího vozu, který zřejmě zkusil kvalifikační nastavení, jsou totiž časové rozdíly minimální.

Znalost okruhu ve voze GT se hodí, Saleen se chová dost podobně jako Ferrari, se kterým jsem tu jel loni. Dnešní program byl zaměřený hlavně na závod, s blížící se zítřejší kvalifikací se v dalším volném tréninku bude určitě zrychlovat.“

Výsledky z volného pátečního tréninku naleznete v příloze.

 

 

BPA


 
 
Fotogalerie:   MČR v autokrosu Humpolec 2006, foto T. Němec

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose