www.car.cz
 

FIA GT: Janiš nejrychlejší v sobotním tréninku se Saleenem NEJRYCHLEJŠÍ !!!!
     6.5.2006 18:58 - tisková zpráva


Jarek Janiš obsadil první místo v sobotním volném tréninku na úvodní závod šampionátu FIA GT v Silverstone, když s vozem Saleen S7R týmu Zakspeed jako jediný pokořil hranici jedné minuty a pětačtyřiceti sekund.

Devadesátiminutový trénink nabídnul týmům poslední možnost připravit se na odpolední kvalifikaci. Janiš vyjel na trať jako první z jezdců Zakspeedu a hned od počátku to byl právě on, kdo nasazoval soupeřům laťku. Jeho čas 1:44,049 byl o více než sekundu rychlejší než zajel tým GPLK s vozem Corvette, třetí byl Aston Martin týmu Race Aliance.

Jarek Janiš:Zkoušeli jsme chování vozu s různým množstvím paliva a ukázalo se, že vyvážení vozu je stále dobré. Pro závod musíme ještě trochu zapracovat na opotřebení pneumatik, ale to čeká i ostatní. V kvalifikaci bude nejdůležitější zajet čisté kolo, což je docela obtížné, protože provoz na trati je velký. Pokud se to podaří, pak věřím v dobrý výsledek.

Antonín Charouz: Hned po tréninku jsem mluvil s panem Zakowskim (majitel týmu) a byl hodně spokojený. Jarek si zatím vede výborně, je rychlejší než Sascha Bert a pojede i odpolední kvalifikaci. Jsme pochopitelně rádi, že se Jarkovi takto daří.

 BPA


 
 
Fotogalerie:   Zákulisí DTM Brno 2005 od Jirky Navrkala

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose